Out of the box

informació obraSinopsi:

A través de diorames (maquetes 3D) de capsa i microhistòries, Out Of The Box proposa un viatge per un racó de l’imaginari del polifacètic creador Pere Cabaret. En un món cada cop més digital, amb (in)formació esdevinguda dubtosa i fal·laç, Cabaret defensa els seus referents, tant els més cèlebres com els del seu cercle personal, alhora que els homenatja amb microaltars de paper i cartró. Personatges excèntrics reinterpretats a través de jocs d’ombres i amb el so crepuscular en directe de l’electroambient de Clara Rueda. Cada capsa, una escapada. Cada història, un possible record.
Experiències úniques i microhistòries per a l’espectador.

Crítica: Out of the box

28/09/2019

Retrat íntim per a privilegiats

per Jordi Bordes

Treball per a privilegiats. Com les Cases de Xesca Salvà l’espectador es converteix en una mena de voyeur que traspassa les trajectòries de personatges singulars. La música atmosfèrica, els petits textos que imaginen una pàgina de les vides d'aquests personatges, i les sorpreses d’una caixa que ha esclatat per la singularitat de les identitats (i que, amb dos llanternes mostra una tridimensionalitat molt enginyosa) defineix perfectament els interessos de Pere Cabaret. Un treball de llum que pot recordar altres creacions com les de David Espinosa (Much do about nothing), Lidia Zoilo, (The story of my life. Macarena Recuerda) però sense càmeres o les de La Closca i Núria Vila (Quan les parets parlen)

Cantaven els del Grup de Folk les Capsetes de colors. Eren fills de famílies benestants que els predisposaven perquè perpetuessin el seu grup de privilegiats amb altres fills de la mateixa comunitat, reduint la capacitat de llibertat. Pere Cabaret transgredeix i els hi posa un petard. Per les obertures esclata la personalitat de personatges com Moondog, Sister Corita Kent, o Ayn Rand) que, sent diferents, van construir un skyline social molt més alliberador i transversal: necessari.