Palomitas de maíz

informació obraIntèrprets:
Rafaela Riva, Antonio del Valle
Companyia:
La Indicada
Dramatúrgia:
Albert Xifra
Direcció:
Albert Xifra
Sinopsi:
Elena sovint oblida el necessari i sempre recorda el que no cal. Manuel, el seu marit, només pot cuidar-la, mentre viu aquest desgavell de la seva memòria com un esclatar continu i inevitable, inesperat i amenaçant, de crispetes.


Crítica: Palomitas de maíz

12/06/2017

La visita de l'oblit

per Josep Maria Viaplana

De nou al Píndoles, el festival que recull i impulsa alhora la gran inquietud creadora de molts artistes emergents, que veuen en aquest format de petites i senzilles produccions, no per això menys ambiciones artísticament, una forma accessible de desfogar-se en el seu camí a escenaris més grans i complexes. Com en algun moment ja he dit, d'una manera semblant al que passa amb els curts en cinema. I ens demostren que en 15 minuts es poden explicar històries completes força bé.

Aquesta tercera edició ens porta un festival i un entorn (l'Alberg Mare de Déu de Montserrat, del Carmel barceloní) totalment madurs i consolidats en el mapa cultural, amb un públic fidel que omple les sessions, amb la novetat de la xafogor que ha caracteritzat aquest darrer cap de setmana.

Proposta més variada que mai, segurament ja amb problemes per a triar la gran quantitat de propostes, alimentades també per l'existència de sales especialitzades a la nostra ciutat. Com també he dit algun altre cop, el microteatre ha vingut per a quedar-se. Llarga vida!


Un text molt ben escrit sobre la quotidianitat d'una parella en la qual ella pateix una primera fase de demència senil (sigui o no Alzheimer) on -de vegades de forma molt còmica- apareixen els oblits de les coses recents que la caracteritzen. La paciència d'ell i l'amor entre els dos, planeja tota l'estona, combinada -i això ja és de cadascú dels qui s'ho estan mirant, especialment si ha viscut de prop la malaltia- moments de profund dolor i tristesa. Una proposta naturalista, senzilla en la forma, i on cal destacar el text i la excepcional interpretació de Rafaela Rivas. Tota una lliçó de com explicar un tema complex en 15 minuts i que t'arribi, et colpegi i et transformi, d'alguna manera, com a experiència artística i vital.