Peregrinus

informació obraIntèrprets:
Pawe Monsiel, Bartek Cieniawa, Sawek Bendykowski, Marta Zo, Justyna Wójcik, Grayna Srebrny-Rosa, Paulina Lasyk, Karolina Bondaronek
Direcció:
Melina Pereyra
Dramatúrgia:
Antonio Zúñiga
Sinopsi:

Espectacle itinerant de carrer sense text inspirat en l'univers poètic de T.S. Eliot que expressa les ansietats humanes en un món deshumanitzat i consumista. Un dia en la vida d'un ésser humà del segle XXI. Personatges ordinaris que viuen per treballar i la vida dels quals es resumeix en el trajecte de casa a la feina. En el trist, terrorífic i grotesc món actual, el consumisme ha passat a ser la religió dominant. L'Homo Peregrinus és un ésser d'aparença humana desposseït d'emocionalitat, predictible i sense personalitat pròpia. Una crítica a l'homogeneïtat i a la deriva mercantil de la vida contemporània.

Crítica: Peregrinus

09/09/2018

I qui dia passa, anys empeny

per Alba Cuenca Sánchez

Un grup d’oficinistes es prepara per començar el dia. Ben vestits i pentinats, es miren al mirall, s’arreglen la corbata i la jaqueta i finalment es posen, en forma de capgros, el rostre que els anul·la. Ara ja tenen tots la mateixa cara, personificada en un home vell, arrugat, anònim i trist, que els permet integrar-se en el món laboral sense causar problemes.

Creat per la companyia polaca Teatr KTO, Peregrinus és un viatge itinerant que representa en mitja hora una jornada completa. En els diferents escenaris que els ofereix el carrer, veiem com els individus treballen, mengen o surten de festa. En el seu decurs i sense paraules, l’espectacle parla de la falta de personalitat, del callar i obeir, però també de la competitivitat i de la superficialitat. I ho fa amb coreografies grupals i un humor irreverent que fa pensar en una versió low cost de l’estil de Jan Fabre a Begian rules.

Una representació mordaç i dinàmica de la monotonia del segle XXI, dels membres d’una societat fosca i apagada que només es treuen la careta quan arriben a casa, suats i extasiats, després d’un altre dia d’esgotador i insubstancial ritual al que anomenem vida.