Querencia

informació obraIntèrprets:
Verònica Andrés, Álvaro Báguena
Vestuari:
Maria Almudèver
Escenografia:
Assad Kassab, Xavo Giménez, Laurance Henry
Il·luminació:
Toni Sancho
Producció:
Bonanza T.
Caracterització:
Berta Báguena, J. Ros Galindo
Companyia:
Bonanza T., Compagnie Ak Entrepôt
Sinopsi:

Una gran diva del teatre i un reconegut crític teatral es baten en un duel de titans, un duel de virtuosisme dialèctic ple de sorpreses. L’espectacle retrata la incapacitat emocional d’una parella que es retroba després d’haver-se separat. Un text mordaç, d’un humor àcid i intel·ligent, ple de dobles sentits i intencions, en el que la parella no ha superat la ruptura: la diva no ha oblidat la destructiva crítica que va fer el seu marit d’una obra, Medea, i ell, abatut, abandona l’univers teatral pel de la tauromàquia.

Crítica: Querencia

13/11/2014

Zarzoso—veu contemporània fonamental—porta al límit el seu inconfusible teatre.

per Manuel Pérez i Muñoz
El teatre de Paco Zarzoso i els seus personatges es mouen a través d'unes coordenades pròpies,  defugen el naturalisme per caure en una poètica inconfusible, abassegadora, carregada d'ironia que panteixa sarcasme. 'Querencia' és, probablement, una de les seves obres més ambicioses, pels extrems als que s'atansa, pel barroquisme manifest del llenguatge i per l'histrionisme tan marcat dels protagonistes i de la situació.

Una ex-parella formada per un critic teatral i una gran diva dels escenaris es retroba temps després de la ruptura amb tot el sac de retrets carregat d'esmolats ganivets. El amor per oposició a la seva absència ens mostra uns éssers passionals i dolguts, un combat dialèctic carregat de referències metateatrals, de moments que barregen amb desimboltura la discursivitat de Pinter, els diàlegs punyents d'Albee i l'esperpèntic patetisme almodovarià.

No és senzill cuinar amb traça tot plegat. Carles Sanjaime se'n surt amb nota a la direcció, ha sabut filar l'humor que s'hi respira creant situacions divertides que no cauen en la pantomima grotesca. Verónica Andrés i Álvaro Báguena són l'afinat motor de tot el còctel, dues actuacions excel·lents,  generoses, amb energia i matisos, que ja per elles paga la pena tot plegat. S'ha de veure.