Rínxols d'Or

Teatre | Familiar

informació obra



Adaptació:
Flic Flac Teatre
Intèrprets:
Cris Codina, Cristina Blanco, Joan Martínez, Clara Algaba
Escenografia:
Nona Umbert
Caracterització:
Joan Pena (construcció titelles)
Direcció:
Carla Lindstrom, Joan Cusó
Sinopsi:

La història d'una família d'óssos que després de sortir a passejar pel bosc tornen i troben que algú ha entrat a casa seva. El tradicional conte Rínxols d’Or explicat perquè els més petits treballin els nombres, les diferències de mida, la curiositat i el respecte per les coses dels altres.

Edat recomanada: a partir de 3 anys


Crítica: Rínxols d'Or

14/02/2016

Senzill però elegant

per Víctor Giralt

‘Benvinguts al cor de la il·lusió’. Amb aquesta frase comença l’espectacle de Flic Flac Teatre, el conte tradicional de la nena de rínxols rossos que, tafaneja a la casa d’uns simpàtics óssos. Un muntatge del qual se’n pot dir, sobretot, que destil·la elegància des de la senzillesa. És un espectacle de petit format, molt portable.

Uns panells modulars blancs dissenyats per Nona Umbert ens duen, en un obrir i tancar d’ulls del bosc la casa. Els óssos mateixos són els tres actors manipulant al seu davant uns esquemàtics mòduls rodons de peluix. Tot és suggeriment,  pura convenció, que els nens han d’omplir amb llur imaginació i amb l’estímul d’unes cançonetes suaus, celestials, molt ben entonades (sobretot per part d’elles Cris Codina i Cristina Blanco)  

Quan la Rinxols d’Or arriba a casa dels óssos troba 3 barrets de 3 colors, i per menjar la sopa hi ha també culleres de diversa mida...és en aquest punt que el conte vehicula el seu vessant més didàctic, el que cerca familiaritzar els menuts amb conceptes com els colors, les mides o les temperatures.  Parla tot això, del públic al qual s’adreça aquest espectacle, que hauríem de situar idòniament a partir del 2 anys amb un topall (sempre discutible) al voltant dels 6 ...és a dir, els infants d’ escola bressol i pàrvuls.