Rojo estándar

informació obraDirecció:
Rosa Diaz
Dramatúrgia:
Alba Sarraute
Intèrprets:
Darío Dumont, Greta García, Eulàlia Bergadà
Coreografia:
Didier Théron
Sinopsi:

“L’amor és un misteri. Tot en ell són fenòmens a quin més inexplicable, tot en ell és il·lògic, tot en ell és vaguetat i absurd.” Bécquer,

Espectacle on des del moviment com a força centrífuga i constant, dos éssers oposats es troben en una escena banyada pel surrealisme, en què el que es presenta com a estàndard deixa de ser-ho. Els colors marquen el ritme, la forma d’allò viu; i l’amor, guiat pel circ i la dansa, n’és la peça clau.


Crítica: Rojo estándar

17/04/2018

Enamoraments, circ i ganxet

per Jordi Bordes

Una història tant senzilla com els enamoraments de dos joves. Així de senzilla és la dramaturgia d'aquest muntatge que, en realitat, va trenant diferents números d'equilibri (verticals, corda...) d'ell amb el d'agilitat d'ella, amb una dosi de dansa i de comicitat d'intèrpret afegida. I el ganxet? El vestari d'ella s'inspira en peces vermelles tricotades que, també limiten l'espai (els focus, el pedestal central... Un recurs laboriós que evoca un art molt orgànic, natural, pròxim i alhora global.

La peça satisfà a tot tipus de públic perquè hi ha un joc continu entre els dos intèrprets que ells dirigeixen sovint a públic. I aquesta història de seducció i d'amor acaba amb l'optimisme que transmet durant tota l'obra.