Set. Paula Quintas

informació obraIntèrprets:
Paula Quintas
Autoria:
Paula Quintas, Rut Balbis
Sinopsi:

Set és una peça interdisciplinària, una conjunció de dansa contemporània i música electrònica en directe estrenada el 2020 al Festival Plataforma de Santiago de Compostela. Una peça de carrer i per a espais no convencionals que juga amb l’experiència del distanciament social com a part de l’espectacle. Mitjançant la tecnologia i els límits socials, Set ens proposa un joc interactiu i sense contacte.
Playing experience!
#Playingexperience #Playinglimits

Crítica: Set. Paula Quintas

13/04/2021

Jugar en clau punki

per Jordi Bordes

Paula Quintas és la que ha sabut traslladar millor aquesta angúnia d'evitar el contacte arran de la pandèmia. A Set, apareix dins d'una bombolla de les que serveixen per jugar a futbol sense lesionar-se pel cop d'un contrincant (en principi). Arraulida com una crisàlida se sent segura. Però ella reivindica la connexió i, per això, viu com una necessitat treure una mà i despés un peu d'awuella estructura d'aïllament. De seguida l seva actitud passa ser tash i punki, a onvertir el que la protegia en un element de joc, que rodola, que s'hi pot tirar a sobre i sortir rebotada, que la llençaria al públic (com aquell qui diu, si ho fés en veritat podria esclafar alguna canalla petita) perquè li retornessin a l'escenari.

L'acompanya un intrigant pugil amb bata daurada que punxa i emet sorolls amb el microfon i que, en comptes de provar d'evitar el xiscle de quan les ones s'acoblen, hi hjuga com si fos una pista de so més. La ballarina, d'un notable força acaba escopint tota la força qe li queda dins. Amb la bombolla com a element constant. Fins que cau rendida, en un (aparent) plàcid somni. Només descansa bé per la nit aquell qui es rebel·la tot el que necessita durant el dia. Davant del No future punk (amb Sex Pistols com a referència), potència i honestedat.