Solo creo en el fuego

informació obra


Aquest espectacle forma part de l'Itinerari Recomana
Premis BBVA de Teatre 2020
Itineraris recomana

Ángela Palacios i Carlos Martín-Peñasco s’han emmirallat en la relació epistolar d’Anaïs Nin i Henry Miller. Els dos escriptors de mitjans del segle XX van connectar per perseguir l’art desentenent-se de la realitat quotidiana. Solo creo en el fuego és un cant a l’art, i al compromís: entendre que la crida vocacional s’ha de respondre cegament. I que el treball obliga a perfeccionar el resultat.

L’obra es va estrenar a la Badabadoc el 2017. Segur que ara ha multiplicat els emmirallaments. De fet, el títol ja juga amb una acurada ambigüitat: perquè es pot crear en el foc i creure en el foc. El que compta és extendre la flama artística fins a la darrera filera de la platea. Un exercici de l’autora de Mirta en espera, de tiple salt mortal. Entregats, per donar alè a unes cartes que es van prolongar des del seu enamorament al (1932) a la seva incorruptible amistat (1953).

Article redactat per Jordi Bordes


Intèrprets:
Carlos Martin Peñasco, Ángela Palacios
Direcció:
Carlos Martin Peñasco, Ángela Palacios
Autoria:
Carlos Martin Peñasco, Ángela Palacios
Sinopsi:

L'obra indaga en la relació entre l'escriptora Amaïs Nin i en novel·lista Henry Miller, a través de les cartes que van intercanviar durant més de 20 anys, des que els dos autors es van conèixer a París el 1931, en un torrent de passió, bohèmia i literatura, fins a l'última missiva, datada als Estats Units el 1953.

Encara no hi ha crítiques publicades