Splenda

Teatre | Familiar

informació obraAutoria:
Mag Lari i Miquel Setó
Text:
Dani Alés
Direcció:
Àngel Llàcer i Mag Lari
Companyia:
Mag Lari
Intèrprets:
Ballarins: Griselda Astudillo, Josep Ramon, Roger Molist, Juan Carballido, Pol Quintana
Escenografia:
Francesc Moreno
Il·luminació:
Xavier Costas
So:
Jordi Ballbé
Composició musical:
Marcel Botella i Pedro Hermosilla
Coreografia:
Maite Marcos
Caracterització:
Toni Santos
Producció:
Mag Lari i Focus
Sinopsi:

L'il·lusionista amb més presència i projecció del nostre país, el Mag Lari, estrena i dirigeix –conjuntament amb Àngel Llàcer– la superproducció de màgia amb més envergadura que s’hagi fet mai al nostre país, comparable només amb els que munten grans noms internacionals com David Copperfield o Criss Angel. Splenda, el nom del muntatge, s’inspira en l’imaginari de Michael Jackson, en la seva música, en el vestuari i en les espectaculars coreografies del genial artista. Sens dubte és el millor homenatge que el genial mag podia retre al seu ídol de sempre. Adreçat a un públic familiar i adult, els seguidors de Jackson quedaran satisfets amb Lari que, mitjançant l’il·lusionisme, farà una recreació de tot l’univers oníric del cantant i projectarà l’essència màgica del mite.

Es tracta d’un immens espectacle de màgia mai vist abans a casa nostra, farcit d’espectaculars i elegants números de màgia sempre amb l'humor i presència de l’il·lusionista més reconegut i popular del país. En aquest ocasió, l’elegant i irònic mag va acompanyat d’un cos de ball amb intèrprets polifacètics que li faran també d’ajudants.

Crítica: Splenda

09/12/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Ferran Baile

ESPLÈNDID MAG LARI i HOMENATGE A MICHAEL JACKSON

Màgia de grans aparells, vibrants coreografies, contundents jocs de llums, sorprenents escenografies, continus canvis de vestuari i molt humor. Aquest humor carinyosament atrevit i impertinent que cultiva amb tan d´encert en Lari.

Podria dir que és l´espectacle que sempre he somiat fer”, confessa en Josep Maria Lari-Mag Lari. Homenatge al seu admirat Michael Jackson i als shows a l´estil Las Vegas. Grans aparells i humor de prop, gran espectacle i intimitat i contacte.  Molta Màgia, molta Dansa, molt Humor i forces sorpreses com veure al Mag Lari….ballar.. o a una espectadora desaparèixer del tot.

Amb un final vibrant, engrescador i senzillament ESPECTACULAR.

Un espectacle ideal per a tota classe de públic i en especial per a veure i gaudir amb la família (nens-es a partir de 8 anys). No se´l perdin.

Des del seu estrena al Teatre Tívoli, ara fa dos anys,  l´han vist més de 85.000 espectadors a Barcelona i en la gira per diverses localitats de Catalunya.

Breu Biografia artística del Mag Lari :

Josep Maria Lari- Mag Lari, va iniciar-se en la màgia professional l´any 1994, debutant a la sala Llantiol de Barcelona. En els seus inicis actuava amb la seva bona amiga l´actriu Meritxell Huertas (molt coneguda posteriorment pels seus treballs amb La Cubana i posteriorment com a humorista i en diversos muntatges de teatre), que prenia el nom de Secundina. L´any 1995 va aconseguir el primer premi nacional de màgia còmica, el que li va permetre actuar a França, Suïssa, Portugal i Japó. L´any 2002 va guanyar el premi al millor espectacle de sala a la Fira de Teatre de Tàrrega amb l´espectacle Estrelles de la Màgia. Ha protagonitzat programes de televisió, ha col.laborat en programes radiofònics, publica regularment un còmic de màgia a la revista Cavall Fort i ha publicat els llibres, Els Secrets del Mag Lari i La Màgia de Michael Jackson (Pagès Editors).

Els seus espectacles han estat : La Màgia de Mag Lari&Secundina (1994), Màgic 70 (1997), Màgiacadabra (1998), Increïble (2000), Estrelles de la Màgia (2002), Millenium (2004), Secrets (2007), Somriures i Màgia (2009) i Splenda (2011).

Fins fa pocs anys tenia el seu taller i magatzem ubicat al Poble Sec. Ara el tenen a Tàrrega.   

Curiositats :

El títol de l´espectacle, Splenda surt d´una lletra d´una cançó de Michael Jackson :

Shiny and Sparkly

And Splendid bright

Here one day

Gone one night

(radiant I resplandent, esplendidament brilliant, un dia era aquí i una nit va marxar).

Per a cada funció es gasten cinc kilos de CO2, 10 kilòmetres de serpentines y varies carcasses de pirotècnia freda.

Es va trigar un total de sis mesos en la construcció de l´escenografia que s´ha realitzat a 7 tallers diferents i hi han treballat més de cent persones, essent l´espectacle de màgia de major envergadura que s´ha fet a Catalunya.

Fitxa artística :

Ballerins : Roger Molist (DanceCaptain), Josep Ramon Tarrason, Juan Carballido, Pol Quintana, Toni López  i la elèctrica i encantadora polifacètica ballarina i actriu, Griselda Astudillo (Grease, Cantando bajo la lluvia..).

Fitxa técnica

Splenda parteix d´una creació de Mag Lari i de l´escenògraf-inventor-constructor Miquel Setó (Efímer).

Per poder portar endavant aquesta superproducció s´ha comptat i es compta amb tot un seguit de destacats col.laboradors :

En la co-direcció amb en Mag Lari, l´Àngel Llàcer. La música original és de Marcel Botella i Pedro Hermosilla. L´escenografia de Francesc Moreno. La coreografia de Maite Marcos i Roger Molist (dance captain). El vestuari de Josep Massagué. L´il.luminació de Xavi Costas, El só de Jordi Ballbé. La caracterització de Toni Santos. Assessors de màgia : Sergi Ayet i el mag-ventríloc  Selvin. Construcció de l´escenografia : Impossible/Marc Martí. Construcció aparells de màgia : Efímer/El Teler/Tematic World/Yunke/Alexis Màgic. Confecció Vestuari : Epoca. Màscara : InsideFx-

Dins de l´espectacle i en cada representació : Gerard Feliu (Tecnic de só i llums),.Dani Alés (ajudant de direcció i textos), Jaume Gòmez (ajudant de direcció), Roman Ogg (ajudant d´escèna), Arnau Planchart-Roger Muñoz (tecnics d´escenari), Clara Peluffo (sastressa), Anna Cuscó (regidora)

www.maglari.com