Stay Homas

informació obraSinopsi:

La música confinada de tres nois que comparteixen pis a l’Eixample ha esdevingut un fenomen virtual global que, ara, salta al món real de la mà de Curtcircuit. Tothom coneix la seva música, la seva terrassa... i el seu cubell d’escombraries.

La seva història és la de tants barcelonins i barcelonines que, un dia, es van trobar protagonitzant una mena de versió ampliada d’El ángel exterminador. La sort que van tenir és que disposaven d’una terrassa en el pis que compartien i que, músics com són, s’havien quedat tancats amb els seus instruments de treball. La història de Rai Benet, Klaus Stroink i Guillem Boltó va començar com una broma: van enregistrar una cançó i la van penjar a Instagram. La veu, la guitarra, una pandereta, una percussió improvisada amb un cubell d’escombraries i, de fons, un senyal de tràfic sortit de ves a saber on... Va tenir força èxit, així que van enregistrar i penjar la segona... i aviat el fenomen es va estendre per tot el món. I és que, poca broma, la quantitat de persones que han reproduït les seves cançons a la xarxa equival, si fa o no fa, a la població d’un parell de països de mida mitjana.

No hauria de sorprendre a ningú el talent d’aquests artistes, perquè, de fet, no surten del no-res sinó que tenen la seva pròpia trajectòria. Klaus Stroink és actor de doblatge, toca la trompeta i milita a la banda de rock de Calafell Buhos, igual que el guitarra i baix Rai Benet, mentre que Guillem Boltó toca el trombó a la banda vallesana de reggae i ska Doctor Prats. Una pila d’artistes còmplices, entre els quals hi ha grans noms de l’escena catalana com Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Manu Chao o Macaco, han tocat amb ells via telèfon mòbil. Fins i tot Michael Bublé ha gosat versionar el tema Gotta Be Patient. Tothom té ganes de veure’ls en directe, tantes que el concert que van anunciar a la Sala Apolo per al dia 31 de juliol, organitzat per Curtcircuit, el cicle de concerts de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya, va exhaurir les localitats en poques hores. El concert no ha pogut ser, però el Grec Festival de Barcelona el recupera i el porta a l’escenari més emblemàtic de Montjuïc. Part de la recaptació es dedicarà a la iniciativa #JoEmCorono, que vol contribuir a la recerca sobre la covid-19 que duen a terme la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol per frenar la pandèmia.

Encara no hi ha crítiques publicades