Aquesta visita teatralitzada a un refugi antiaeri us convida a reviure les històries anònimes del nostre passat, en una ciutat en guerra, en un temps de penúria. És un contrapunt imprescindible a la "Barcelona" de Pere Riera, estrenada amb èxit a la Sala Gran del TNC, fa només unes setmanes.
Amb el suport de Projecte Vaca, I la col·laboració del MUHBA.
Sinopsi:
Pocs muntatges teatrals poden recrear els fets històrics en els mateixos espais on van succeir. El Refugi 307, al Poble-sec, ofereix un escenari per parlar de la part més vital de l'experiència, de les sensacions i situacions que es produïen en un refugi antiaeri durant els bombardejos que va patir Barcelona. Un treball que barreja ficció i realitat a partir de documentació històrica i d’entrevistes a dones supervivents de la guerra civil, que recuperen les seves vivències de manera realista. La visita té, a més, una banda sonora interpretada en directe i formada per la música que s'escoltava a la Barcelona del moment. Un viatge en el temps que ret homenatge a l'optimisme i la lluita d'unes dones que van saber prendre el protagonisme de la rereguarda. El dia a dia d'una ciutat que lluita soterrada, memòria viva d'una generació emblema de resistència contra el feixisme i superació davant la barbàrie... Mares, àvies, filles... dones en definitiva, ordint a cop de pala l'esperança.
Si 'Barcelona', de Pere Riera, ens mostrava els bombardejos feixistes sobre Barcelona durant la Guerra Civil en una casa de la zona alta de la ciutat, 'Subterrànies...' ens submergeix en el refugi 307, al Poble Sec. Els freds passadissos soterranis són l'escenari d'una peça que combina documentals, testimonis, teatre i música. L'obra té un cert fil narratiu en la veu de tres dones (una mare, una jove i una nena) que ens mostren els seus sentiments, les seves pors, les seves alegries (també...) en aquells temps convulsos. Una obra apta per a joves i per als més grans, molts dels quals aporten el record de les pròpies vivències.