The library of ourselves

informació obra



Autoria:
Constanza Brnčić
Sinopsi:

The Library of Ourselves és una experiència immersiva que permet al públic experimentar en carn pròpia les històries personals de la comunitat immigrant de Barcelona.

Mitjançant la combinació de tècniques de realitat virtual, les ciències cognitives i la performance, el sistema ofereix als usuaris la possibilitat de veure’s a ells mateixos en un cos diferent, tot oferint la possibilitat de moviment, interacció amb l’espai i la narrativa, així com la possibilitat de rebre retroalimentació tàctil realista.

The Library of Ourselves és una iniciativa àmplia de BeAnotherLab enfocada a la co-creació d’experiències i trobades que aborden temes d’identitat, empatia i vivències personals. Aquest projecte es desenvolupa amb un enfocament local i col·laboratiu i compta amb la participació i direcció creativa de diversos col·lectius. The Library of Ourselves està co-creat amb la col·laboració de LaFamiliaTV, Ramia ‘s Channel, i #AixoesIslamofobia (SOS Racisme).

Crítica: The library of ourselves

12/11/2017

Posar-se en la pell de l'altre i no poder reaccionar

per Jordi Bordes

L'equip de Beantorherlab juga amb una técnica que desarma. L'espectador viu en primera persona una història que no pot modificar en res. Es mira els braços, el vestit i els peus i comprova que és una altra persona però no té la llibertat per a fer-se valdre en la situació de desequilibri social plantejat. El repte del teatre de l'oprimit (en què s'interpreta na escena en quà apareix l'abús d'algú sobre un altre i una tercera persona que obseva però no actua) és que la víctima aconsegueixi sobreposar-se a l'atac de l'altre. Que es faci valdre. No funciona en aquest joc en què la tecnologia només permet patir (amb una notable sensació de real) que s'està vivint una situació injusta i que no es poden prendre cartes per defensar-se. Funciona quan es mira des d'una víctima que se sent incapaç de rebel·lar-se, perrò això perpetua la figura no la empodera, com seria de desitjar.