Titiriscopio. Arawake

informació obraSinopsi:

El Titiriscopio és un teatre a l’italiana on el públic pot veure el Teatre Principal de Burgos a escala 1:35 i es representen peces curtes de titelles en directe i hologrames per a 8 persones.


15min. Castellà i japonès.

Crítica: Titiriscopio. Arawake

05/09/2022

Un artefacte curiós

per Alba Cuenca Sánchez

El Titiriscopio és un enginyós dispositiu únic al món. De la mida d'una taula de menjador, l'artefacte permet que vuit persones vegin una funció de forma simultània des de les diferents seccions del Teatre Principal de Burgos.

Abillat amb esmòquing i barret de copa, un afable mestre de cerimònies (Jorge Da Rocha), ens presenta l’aparell: una representació a escala 1:35 del majestuós teatre. Els vuit visors, situats en diferents angles i altures i acompanyats d’auriculars, ens permeten veure l’escenari des de la perspectiva que ens hagi estat assignada, ja sigui la primera fila, la platea, la llotja o el galliner.

Com un teatre qualsevol, el dispositiu té diverses obres en cartell. La que s'ha pogut veure a Tarragona és una breu paròdia del Singing in the rain amb un titella i diferents efectes visuals amb un sistema de miralls i projeccions. L'interessant, a més de veure la funció, és descobrir el mecanisme que s'amaga darrere (o més bé a dins) de l'artefacte. Arts en viu, tècnica i artesania unides en una proposta simpàtica i curiosa de veure.