Transforma-T.

informació obraCompanyia:
Nats Nus
Autoria:
Toni Mira
Direcció:
Toni Mira
Coreografia:
Toni Mira
Direcció Musical:
Victor Rebullida
Composició musical:
Victor Rebullida
Vestuari:
As Meninas (Vivi Calvitti i Flavia Onofre)
Il·luminació:
Nani Valls
Vídeo:
Esteban Cruzzi
Escenografia:
Miquel Ruiz
Ajudantia de direcció:
Sònia Fernández Lage, Mónica Alzina
Intèrprets:
Ballarins: Eneko Alcaraz, Natalia d’Annunzio, Fátima Campos, Cecilia Colacrai, Gloria Llevat, Ingrid Magrinyà, Matiás Marré, Volàtil: Julià López, Ivan Arjona
Producció:
Ajuntament de Saragossa, FiraTàrrega, amb la col·laboració del Graner
Estrena:
Fira Tàrrega 2013
Sinopsi:

Espectacle de dansa de gran format, creat per a la inauguració de FiraTàrrega 2013, que explora i utilitza diversos llenguatges escènics: l’acrobàcia, la manipulació d’objectes, la percussió, les ombres i els recursos audiovisuals. Inspirat en la realitat del moment present, Toni Mira proposa una reflexió sobre la transformació i la lluita en el món actual, sobre la necessitat de reconduir i de reinventar la nostra societat. Un joc escènic i visual que planteja situacions de canvi i de mutabilitat gràcies al moviment, la imatge i a la versatilitat d’una gran estructura cúbica. En coproducció amb l’Ajuntament de Saragossa.

Toni Mira Després de treballar en diferents companyies de teatre i dansa, el 1987 va fundar la companyia de dansa teatre Nats Nus, amb la qual té una llarga trajectòria, amb molts espectacles de gran format i vídeo-dansa. Amb posterioritat ha anat diversificant el seu treball, no només com a ballarí i coreògraf sinó també amb col·laboracions en importants produccions teatrals, musicals i de televisió. El 2010 va rebre el Premi Nacional de Dansa que atorga la Generalitat de Catalunya. Espectacle amb visibilitat 360º.

Crítica: Transforma-T.

06/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

Toni Mira aconsegueix imatges precioses en un espectacle que va de menys a més. És una necessat dramatúrgica. El coreògraf de Nats Nus necessita mostrar una societat adormida, monòtona, sense dret a rèplica. Cal fer una arrencada repetitiva, tot i que per moments molt dinàmica, per anar introduint elements distorsionadors que qüestionen l'estat actual. És a partir de llavors, quan descobreixen que poden abandonar el terra per pujar-se a una estructura de tubs despullada i fer volar la llibertat. Arriben a la dansa aèria, acrobàtica, amb ballarins que compensen el vol de l'altre company. Fan un pas semblant al de Wired Arial Theater, que va inaugurar l'any passat, però sense els mitjans de prmera divisió. El mèrit és que amb aquesta austeritat arriben a imatges impactants, sorprenents, optimistes, que aixequen l'ànim. Correcte espectacle d'inauguració, que apunta amunt, tot i ser auster de mitjans: saber treure suc a un llençol és més revelador que la darrera aplicació tecnològica, va bé recordar-ho.