Un altre dia diví

informació obraDirecció:
Ferran Utzet
Sinopsi:

L’espai de la performance és una caseta tancada que protegeix els intèrprets de la mirada del públic. Tancats en aquest espai opac, confinats entre residus, dos personatges que semblen fugits de la cort de Lluís XIV juguen amb la repetició, l’acumulació i l’espera per fer més suportable el pas del temps. Assistim, observant-los des dels nostres dispositius mòbils, a la seva lluita desesperada per donar sentit a una existència que s’ha desconnectat de tot: del temps, de la natura, de la col·lectivitat, d’allò sagrat. Incapaços de cap confort espiritual, només els queda el fràgil vincle amb l’altre, el cos i potser l’art.

Un altre dia diví és una performance escènica i audiovisual basada molt lliurement en Els dies feliços, de Samuel Beckett, Les amistats perilloses, de Choderlos de Laclos, la instal·lació Espai de dolor de l’artista Joseph Beuys i l’experiència col·lectiva del confinament.

Ferran Utzet, que ha firmat posades en escena com les d’Esperant Godot, de Samuel Beckett, Dansa dagost, de Brian Friel (premi Butaca al millor espectacle del 2016) o Sopa de pollastre amb ordi, d’Arnold Wesker (premi Butaca al millor espectacle de l’any 2018), dirigeix aquesta performance multidisciplinària. Comissariada per Enric Puig Punyet, va ser creada conjuntament amb els artistes Llapispanc i Natalia Carminati, vinculats a la fàbrica de creació La Escocesa, l’escenògrafa Paula Miranda i l’actriu Lucía Lerendegui.

Un altre dia diví es representa com a part de Creació i Museus, un cicle de propostes escèniques en el qual artistes de disciplines diverses entren en contacte amb els museus i les institucions culturals de Barcelona i interactuen amb les instal·lacions i els fons dels espais en un seguit de muntatges de teatre, dansa, circ o música.

Encara no hi ha crítiques publicades