urGENTestimar

informació obraAjudant de direcció:
Paloma Orts
Direcció:
Ada Vilaró , Josep Perelló, Andrea Paz
Composició musical:
Xavi Lloses
Direcció Musical:
Xavi Lloses
Coreografia:
Albert Bonet, Ada Vilaró
Il·luminació:
Chris Salter, Alexandre Saunier, Joe Plazak
So:
Chris Salter, Alexandre Saunier, Joe Plazak
Vídeo:
Jesús Vilamajó
Vestuari:
Fiona Capdevila
Dramatúrgia:
Andrea Paz
Sinopsi:

Tàrrega trenca el silenci de l’alba amb el batec d’un cor a la plaça Major. Al llarg de 40 hores ininterrompudes, aquest cor encarnat per l'artista Ada Vilaró ens convida a sumar-nos-hi, amplificant el nostre propi batec. L'espai públic ens posa en relació, ens compromet, ens permet ser tal com som: únics i singulars. Gràcies a la participació, emergeix una llum col·lectiva que no entén de barreres, de límits ni de diferències. Vine a formar part d'aquesta creació col·lectiva, a sincronitzar el teu cor amb aquesta proposta d'activisme, transformació, amor i compromís. Un segon, un minut, una hora, les quaranta hores en què serem a la plaça. O tota la vida. Vine, és urGENTestimar!

Projecte artístic i científic basat en la participació comunitària i específicament concebut com a acció inaugural de FiraTàrrega 2017. Amb l'objectiu de diluir les fronteres, l'artista Ada Vilaró i el científic Josep Perelló proposen un desplegament que implica persones, associacions, espectadors en una recerca sobre l'amor, la convivència, el respecte i l'acceptació de l'altre.

Aquest projecte ha estat concebut amb la col·laboració de l'artista quebequès Chris Salter.

Espectacle finalista d'Arts de carrer al Premi de la Crítica 2017

Crítica: urGENTestimar

17/09/2017

La performance a primera plana

per Manuel Pérez i Muñoz

Sembla com si les inauguracions de FiraTàrrega haguéssim de carregar amb la llosa d'un discurs simple i festiu. L'encert de la tria d'Ada Vilaró per a l'acció inaugural de 40 hores rau en el canvi de focus. En donar la importància que mereix el llenguatge de la performance, 'urGENTestimar' es converteix en la més carismàtica de les inauguracions que recordem. De moment, l'acció ja planteja una altra forma de relacionar-nos amb la creació, de participar, de posar el cor dels protagonistes al centre d'una acció compartida. Sempre des d'un punt de vista senzill i sense gaires complicacions discursives, però que en la seva fórmula reflexiona sobre el contacte entre les persones. Heus aquí la gran revolució, trobar-nos.