Va d'Ovidi

informació obraIntèrprets:
Mònica Lucchetti, Lali Barenys, Namina, Jana Montllor
Interpretació musical:
Carles Beltran
Sinopsi:

Dins el Festival BARNASANTS, l'Institut del Teatre acull aquest esdeveniment.  

Va d’Ovidi és un homenatge a Ovidi Montllor en el 25 è aniversari de la seva mort. El nostre Ovidi, l’Ovidi de tots els qui estimem paraula i música i volem fer un món millor Trenant vida, obra i llegat, amanint amb records i emocions, també amb versions, perversions i invencions.

Va d’Ovidi Va de vida, Va de viure, Va de riure, Va de beure, Va de moure, Va de ploure, Va de coure. Va d'Ovidi Va de tu, Va de mi , Va de nosaltres, Va d'Alcoi, Va de Barcelona, Va de València , Va de lluita, Va de veu, Va d’avui i Va d’ahir, Va de sempre, Va de boires, Va de vacances. Va d’Ovidi , Va com va, Va com ve, Ve i torna i I mai no marxa.

Va d'Ovidi, va per tu, va per tots, i per fi , Va de música i paraula al Teatre Ovidi Montllor.

Crítica: Va d'Ovidi

24/02/2020

despullant Ovidi

per Francesc Massip

A la Sala o Teatre Ovidi Montllor gairebé no s'hi programa res, fora d'algun festival. És per tant un motiu de doble celebració i exultació que hagin obert les portes d'aquest espai a un vívid i sentit homenatge a l'entranyable artista que li dona nom. Ja era hora! Va d'Ovidi és un recital/concert amb cançons del cantautor alcoià i d'altres escrites a propòsit de l'homenatjat. L'ànima de la funció és la incombustible Lali Barenys, escriptora i actriu que darrerament ha recorregut els presidis del país per portar música i poesia dintre els reixats on s'hi reclouen injustament els nostres representants polítics sobre els quals s'acarnissa la casta judicial espanyola d'arrels inquisitorials i encara amb el franquisme gravat amb foc al còrtex. Ho ha fet amb la complicitat de la cantant Namina i el músic Carles Beltran, i ara en el present muntatge s'hi sumen l'actriu Mònica Lucchetti, de la il·lustre nissaga d'origen italià i coautora de l'espectacle, i de Tànit Navarro, una veu poderosa i rutilant que s'engalza delicadament amb el vellut nocturn de la de Namina. Tots cinc intèrprets primfilen un espectacle fulgurant, on s'acorden cançons emblemàtiques de Montllor en tot el seu virolat recorregut artístic, sovint 'dramatitzades' amb expressives gestualitats i percussions, com el martell que pica la falç. El retrat que de l'Ovidi va fer-ne Montserrat Roig fa de mascaró de proa de la navegació poèticomusical i es complementa amb textos de la Barenys i la Lucchetti, mentre brosten els versos de Salvat-Papasseit, Sagarra i Estellés. Un viatge vibrant i emotiu pel paisatge vital d'Ovidi Montllor que en fa desitjar més.

Esperem que Va d'Ovidi es pugui veure més sovint en altres espais dels Països Catalans, delerosos de recordar el fèrvid i germanívol cantant que ens va deixar fa 25 anys. Va per tu, company!