Viaje número 9

informació obraCompanyia:
Teatro del Sonido, Montana colors
Direcció:
Arcadi Poch
Traducció:
Josep Maria de Sagarra
Sinopsi:

Opera prima d'aquesta jove companyia xilena. La tripulació de la Companyia de Transports Acústics convida els espectadors a embarcar-se en un viatge imaginari cap a la naturalesa i la memòria, però és la natura la que acaba envaint la ciutat a través d'una banda sonora 5.1.

Un espectacle itinerant i participatiu que transforma l'espai públic en diversos espais naturals –una cova, un bosc, un riu– i que culmina amb una catarsi col·lectiva carnavalesca.

Crítica: Viaje número 9

10/09/2016

Un espectacle per tornar a escoltar

per Aída Pallarès

La societat actual en obliga a no parar quiets ni un moment. L’estrés s’ha convertit en la nostra ombra i pràcticament ja no sabem llegir més de cinc minuts sense consultar el mòbil. És per tot això que un espectacle com Viaje nº9 és tan necessari. La tripulació de la Companyia de Transports Acústics convida i obliga als espectadors a mirar les coses amb uns altres ulls (re)connectar amb la naturalesa.

Tot a través d’una banda sonora 5.1 que acaba transformant diversos espais públics en coves, boscos i rius. El fil dramatúrgic possiblement és (massa) fi i fins i tot naïf però la realitat és que més que un espectacle, Viaje nº9 és una experiència que, en algun moment o altre, tots hauríem de viure. Grans i petits. Perquè ens hem oblidat d’escoltar. Perquè hem oblidat d’on venim.