Viu! CAC Rogelio Rivel

informació obraSinopsi:

El tercer any de professionalització dels alumnes de l’escola de circ de Barcelona presenta una mostra dels treballs dels artistes participants, els quals provenen del Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, una escola de circ reconeguda a nivell europeu. Aquest centre, fundat el 1999, ofereix formació en arts del circ per a estudiants de 16 a 25 anys i és membre de la Federació Europea d’Escoles de Circ. El seu programa combina ensenyament tradicional amb formació tradicional i influències internacionals, amb l’objectiu d’oferir una preparació de qualitat en aquesta disciplina artística.

Crítica: Viu! CAC Rogelio Rivel

06/05/2024

Una finestra al que vindrà

per Jordi Bordes

El Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel és el bressol d'aquesta disciplina a Catalunya de les dècades vinents. Grapats d'artistes han començat aquí una carrera que, sovint, els ha dut a fer un aprofundiment en altres centres europeus fins a esdevenir artistes amb llenguatge propi. És bo i necessari que els alumnes, a la vegada que van dominant les seves disciplines les confrontin amb un públic, més enllà dels companys i familiars. Que, ara, s'hagin programat petites càpsules de l'alumnat de 1r any de grau superior al circ d'Ara mateix és molt sa, més enllà de la tendresa encara del seu treball.

És bo que s'exposin, que s'escoltin i que construeixen una petita coreografia per a les transicions i també que l'actuació els permeti nodrir-se com a professionals coneixent les investigacions (ja molt més madures i ben refermades) dels artistes que també participen del cartell. Que el trapezi també hagi programat una sessió a l'aire lliure, suma oportunitats per aprendre a escoltar la reacció del públic i a integrar-la dins del muntatge.

Al Mercat de les Flors hi va haver una intervenció d'straps (cintes o cingles, segons versions en clau catalana) d'Amaia Leoz i una suggerent i més simpàtica acció de cèrcol aeri. L'acrodansa va posar a prova l'equilibri en verticals i la capacitat de volar per dins dels cèrcols (a mitja altura). En la transició, un joc d'amagar-se amb flors enganxades als ulls, que recorden a la màscara d'elements naturals desconstruïda de Glatir.