Vola ploma

informació obraAutoria:
Mariso García
Intèrprets:
Iris Pascual, Mariso García
Escenografia:
Juan Manuel Quiñonero, Alfredo Guillamon, Pati Valcarcel
Vestuari:
Raquel Bernal, Berta Riera
Composició musical:
Vicent Huma
Vídeo:
Francesc Isern
Sinopsi:

El Robin és un ocell que vivia feliç a la seva gàbia, fins que un dia va tenir un somni. La gàbia es va obrir i el Robin, per fi, va obrir les ales i va volar. Va buscar per aquí i per allà, però no va trobar cap ocell. Tots havien desaparegut, però el Robin va decidir anar mes enllà del que ningú ha imaginat per tal de trobar-los.

De vegades, les persones som capaços de tancar a qui estimem en una gàbia, perquè no s'escapi i es quedi al nostre costat. Vola ploma és un conte sobre la llibertat i el respecte a la veritable natura dels éssers vius. Li volem donar al nostre protagonista la possibilitat de viure el seu somni i als espectadors l'oportunitat de acompanyar-lo en el seu vol.

Premi al millor espectacle de teatre de titelles al Festival Internacional de Titelles de Tolosa TITIRIJAI 2015.

Crítica: Vola ploma

11/02/2017

LA LLIBERTAT DE VOLAR

per Ferran Baile

Un ocell vivia resignat a la seva gàbia sense conèixer res mes . Un dia va tenir un somni i la gàbia es va obrir i l´il.lusió va moure les seves ales.

Un conte sobre la llibertat i el veritable respecte pels sers vius.

A vegades les persones som capaces de tancar el que estimem dins d´una gàbia, per por que escapi  i així  l´obliguem a quedar-se al nostra costat.

Un deliciós espectacle, com tots els d´aquesta companyia, creat i dissenyat pels seus fundadors (JM. Quiñonero i Mariso García) i manipulat i interpretat per Mariso i Iris Pascual, amb titelles de taula amb manipulació a la vista i música de Vicent Huma.

“Si le hubiera cortado las alas hubiese sido mío, no habría escapado.

Pero así hubiera dejado de ser pájaro.  Y yo...yo lo que amaba era el pájaro” Mikel Laboa (poeta, music i compositor)

Premi al millor espectacle de titeles al Festival Internacional de Títeres de Tolosa, el 2015

Periferia Teatro, que te la seva seu a Murcia i treballa indistintament en castellà i català, és una de les companyies de referència y que millor ha treballat el teatre de títelles per a nens i nenes. Els seus espectacles mantenen una perfecta harmonia entre els titelles, la posta en escena, els guions, ben concebuts i amb missatge clar i entenedor i sempre positiu i el treball de les actrius-titellaires.

La seva llarga i fructífera trajectòria va començar el 1989, de la mà de Juan Manuel Quiñonero, format a l´inoblidable Escola de Titelles de l´Institut del Teatre de Barcelona, i Mariso García. Han estat una escola permanent i una pedrera de nous talents d´actors-titellaires, com és el cas recent de Dora Cantero, co-fundadora de Mimaia Teatro i co-creadora de l´excel.lent espectcale, Adios Binevenida.

Són molts els espectacles a recordar de Periferia Teatro, tots ells llargament premiats a l´Estat Espanyol i també a altres paisos, com al Festival de Praga.

Alas de papel, Guyi-Guyi, Pinguin, Pocosueño, Huellas…. segueixen en la memòria de tots-es els qui els han vist.

www.periferiateatro.com

text : ferranbaile@gmail.com