Wanted. Cia El Otro

Familiar | Circ

informació obraCompanyia:
Cia. El Otro
Direcció:
Ricardo Mora i Sara Pons
Intèrprets:
Ricardo Mora i Sara Pons
Autoria:
Cia. El Otro
Escenografia:
Cia. El Otro
Vestuari:
Cia. El Otro
Il·luminació:
Andrea Melissa Salvador
Producció:
Cia. El Otro, CAER, Festival COS
Sinopsi:

A la presó dos detinguts es proposen un repte. Dos clowns intentaran fugir de la presó emprant l’únic mitjà que tenen, una perillosa arma de destrucció no massiva: la paraula màgica «cuqui cuqui ». Ho aconseguiran? Espectacle 99% clown. Varietat de tècniques que s’entrellacen a partir del joc i la comicitat: l’inesperat, la dansa, la manipulació d’objectes, la música i la interacció amb el públic. Cia. El Otro és pur teatre gestual amb altes dosis d’humor absurd i molta sensibilitat.

Edat recomanada: 6-16 anys. Espectacle per a tots els públics..

Crítica: Wanted. Cia El Otro

25/04/2014

Bon joc de mim per a una pobra història

per Jordi Bordes

Es titula Wanted perquè fabula sobre dos presoners que, representa que s'escapen de la presó. Per``o es podria dir de qualsevol manera perquè el gag dels reclusos es podria canviar en qualsevol altre. El seu humor parteix del clown però es reforça en l'humor de patacada: caigudes i més caigudes. Noés suficient perquè pugui interessar a nens de 16 anys, com s'indica en el programa. La diferència d'envergadura dels dos intèrprets és un bon element per fer riure, que funciona i tè gràcia. També demostren que saben treure suc del no-res quan jugyen amb el teló o quan s'esllavissen, fossar avall. 

A l'encert del clown se li sumen petits detalls acrobàtics, que donen ritme i vistositat. Però la trama i el ritme sembla que siguin innecessaris. I així, la gràcia dels dos clowns queda en una mena de gag, de caricatura, de repetició fins a l'esgotament de tics (cuqui-cuqui, per exemple) més aviat ridículs. Són bons clowns que els hi falta un vestit a mida. Han de seguir buscant i demanar ajuda si no troben una estructura que els fixi un ritme, una intenció que reforci la seva vis còmica.