Wanted. Cia El Otro

Familiar | Circ

informació obraCompanyia:
Cia. El Otro
Direcció:
Ricardo Mora i Sara Pons
Intèrprets:
Ricardo Mora i Sara Pons
Autoria:
Cia. El Otro
Escenografia:
Cia. El Otro
Vestuari:
Cia. El Otro
Il·luminació:
Andrea Melissa Salvador
Producció:
Cia. El Otro, CAER, Festival COS
Sinopsi:

A la presó dos detinguts es proposen un repte. Dos clowns intentaran fugir de la presó emprant l’únic mitjà que tenen, una perillosa arma de destrucció no massiva: la paraula màgica «cuqui cuqui ». Ho aconseguiran? Espectacle 99% clown. Varietat de tècniques que s’entrellacen a partir del joc i la comicitat: l’inesperat, la dansa, la manipulació d’objectes, la música i la interacció amb el públic. Cia. El Otro és pur teatre gestual amb altes dosis d’humor absurd i molta sensibilitat.

Edat recomanada: 6-16 anys. Espectacle per a tots els públics..

Crítica: Wanted. Cia El Otro

25/04/2014

Clown multidisciplinari

per Núria Cañamares

A aquesta parella de clowns els cal ben poca cosa per fer de les seves. Amb un bagul, una escombra, una paperera i algun objecte més ja en tenen prou. De fet, gairebé ni parlen, s’expressen amb el gest i divertides onomatopeies. Tot el que necessiten ho duen a sobre: una acurada tècnica que aglutina diverses disciplines que saben desplegar amb gust.

Amb gran perfil còmic, els va com l’anell al dit posar-se a la pell de dos enamorats que intenten escapar de la presó i, durant les mil-i-una que els passen, es manifesten l’amor dient-se “cuqui cuqui”. El públic familiar esclata en rialles en cadascuna de les seves accions. La majoria d’elles s’allunyen, però, de l’objectiu comú de recuperar la llibertat, i són més aviat un joc proper a l’absurd que els serveix per anar enllaçant els gags.

A l’espectador veterà, els números de ‘Wanted’ no li vindran de nou, però això no treu l’ocurrència d’uns esquetxos que enganxen fins a la seva resolució i que, sumats a una genial selecció musical que aporta ritme, corredisses i ballaruga, conformin un espectacle ideal per infants de primària.