Wanted. Cia eVenti Verticali

informació obraCompanyia:
Cia eVenti Verticali (Itàlia)
Autoria:
Andrea i Luca Piallini
Producció:
Cia eVenti Verticali
Sinopsi:

La passió dels germans Andrea i Luca Piallini per l’escalada lliure i el teatre en espais oberts els va portar a descobrir la dansa vertical, de la que ja en són uns mestres. A Wanted, el seu darrer espectacle, fan un pas més incorporant impactants efectes visuals: un videojoc i dos divertits lladres són el punt d’inici d’aquesta esbojarrada història... que no us podeu perdre!

AMB EL SUPORT DE: ISTITUTO ITALIANO DI CULTURA DI BARCELLONA

Crítica: Wanted. Cia eVenti Verticali

11/10/2014

Enginyós exercici de dansa vertical sense més pretensions

per Jordi Bordes

Aquests germans ja han crescut però segueixen tant juganers com sempre. El seu treball es desenvolupa en una pantalla instal·lada a uns 5 metres del carrer. És una dansa vertical que se sustenta d'una grua i una pantalla. Eviten, doncs, haver de corregir la seva actuació cada cop que canvien de façana (com és habitual). El treball coreogràfic és el possible en aquesta disciplina. Però ells, en comptes de jugar a l'emoció, es decanten per l'humor. La pantalla plana els permet la projecció de diversos curts en els que ells hi intervenen. Des de l'escapada d'un ninja d'una presó a l'intent de dos lladres de robar una caixa forta.  Mentre, es converteixen en personatges de Packman o participen en una cursa avançant tothom amb un descapotable. Tot  molt lúdic i més efectiu que entranyable. Peça distreta amb algun joc interessant del canvi de plans (poden caminar cap per avall penjats de la grua per accedir a la cambra de la caixa forta)   

En aquest sentit, l'espectacle inaugural de la Fira de teatre al carrer de Tàrrega del 2011, de la companyia Wired Aerial Theater era molt més impactant: jugava amb un repartiment molt més ampli (que es movien a l'escena vertical compensant-se els uns amb els altres); una voluntat de denúncia (potser un pèl naïf) molt clara i un treball audiovisual de superproducció (d'entrada la seva pantalla era un escenari que, a meitat de l'obra per culpa d'un terratrèmol anava inclinant-se fins a quedar vertical i obligava a tots els personatges a superar aquell nou codi enfrontant la gravetat).