Xim

informació obraCompanyia:
Centre de Titelles de Lleida
Producció:
Centre de Titelles de Lleida
Intèrprets:
Mireia Perna (actriu-titellaire)
Músics:
Olaf Ferigni
Composició musical:
Bernat Vallvé
Autoria:
Disseny titelles: Joan-Andreu Vallvé
Escenografia:
Joan-Andreu Vallvé i Bernat Vallvé
Sinopsi:

Xim, el protagonista, és un petit ximpanzé, simpàtic i un pèl entremaliat. Arriba a l'escola o a l'escenari, viatjant dins d'una caixa-caseta que empeny la titellaire. Per mitjà d'aquesta, la seva ciudadora, el públic descobreix les sorprenents habilitats i es propis sentiments d'en Xim, que s'ha perdut i desitja trobar la seva família.
La comicitat, la tendresa, l'amistat amb una rateta, la musicalitat, el moviment rítmic, les cançons i el joc amb els objectes contrueix el flux dramàtic idoni per a aquesta especial teatralització infantil.

Crítica: Xim

12/02/2014

UN XIMPANZÉ NEN

per Ferran Baile

Tots els espectacles del Centre de Titelles de Lleida ofereixen una impecable posta en escena, tan en els aspectes dramatúrgics, com en els musicals i en tots i cadascun dels detalls (interpretació, vestuari, titelles, decorats, escenografies, estris).

La mestria de Joan Andreu Vallvé, co-fundador del Centre de Titelles de Lleida i director-dissenyador dels titelles i escenografia-dramaturg de tots els espectacles és present. La música és d´en Bernat Vallvé

Una actriu, Mireia Perna, encantadora, empàtica i amb ple domini escènic. Un músic, Olaf Ferigni, en estreta complicitat amb ella, tocant el saxo, la melòdica i el xilofó. Una gran capsa-casa màgica de la que surt en Xim, un petit i entremaliat ximpanzé, i la seva amiga la rateta Pepa.

Sóc el Xim, Xim,

sóc el ximpanzé

Faig el mico

Faig la mona

I m´ho passo bé

Salto, ballo

fes-ho

tu també

Seguint de forma divertida, lúdica i poètica les traces quotidianes d´en Xim, que són les de qualsevol infant, s´educa als nens-es espectadors-es en els bons hàbits.

A fregar amb

aigua i sabó,

de brutícia no

en vull, no

Correm a l´orinal

Que no s´escapi

cames avall.

Un espectacle ideal pels nens i nenes entre 2 i 4 anyets.