Xino Xano

informació obraIntèrprets:
Nona Umbert, Xavier Basté
Autoria:
Xavier Basté, Nona Umbert
Sinopsi:

La Tuinga és una girafa una mica dormilega i molt somniadora.

Somia tots els camins que vol descobrir, els mars que vol navegar i fins i tot les estrelles que vol tocar.
La Tuinga somia un avió per travessar els núvols i un tren per saludar a tota la gent dels camins . Somia una barca per conèixer els colors dels peixos i un coet per enfilar-se fins la lluna.

La Tuinga, però, quan es desperta de bon matí, se’n adona que no té res de tot això…tan sols cames i peus, com tothom.
La Tuinga es posa a caminar. Un peu davant de l’altre. I així, xino-xano, descobreix que caminar és una manera ben bonica per començar a conèixer món.

Per a nens i nenes de 0-3 anys.

Crítica: Xino Xano

16/10/2020

La girafa viatgera o com començar a fer els somnis realitat

per Ferran Baile

Ideal pels més petits, per iniciar-los en l´enriquidor plaer d´anar a veure i viure el teatre. Xino Xano és la historia d´una jove girafa dormilega i molt somniadora. Somnia amb viatges fantàstics en trens, en vaixell, avions inclús coets. Viatges per terra, per mar, per l´aire i per les estrelles. Finalment s´adona, que estar actiu i despert i caminar és una manera ben bonica i assequible per començar a conèixer el món.

Fes t´ho com vulguis és una de les companyies que millor treballa els espectacles per a la primeres edats, de 0 a 5 anys. Va néixer el 2007, de la ma de Nona Umbert (artista plàstica, dissenyadora industrial i de vestuari, professora d´arts plàstiques i il.lustradora) i Xavier Basté (músic, conta-contes, escriptor de contes infantils, formador en cursos per a mestres i pallasso). Són ja 25 els espectacles que han portat a l´escenari i 16 els àlbums il.lustrats sobre els seus espectacles (Xino Xano és un d´ells), escrits per en Xavier i il.lustrats per la Nona.

Els seus espectacles es caracteritzen per una gran riquesa plàstica, una eclosió de colors, alè poètic i una especial tendresa en les histories escenificades, contades i cantades per aquests dos veterans en l´ensenyament i l´art escènic.

Nona Umbert també va cultivar el cinema d´animació formant part de l´Estudio Rodolfo Pastor-Petra Steinmeyer, els creadors de personatges com Capelito, sèrie que ha triomfat en diversos països. Rodolfo Pastor és un dels grans mestres de la tècnica de l´stop-motion.  

www.comvulguis.cat