1714, crònica d'un setge

informació obra



Companyia:
Jove Teatre Regina
Autoria:
Macià G. Olivella
Composició musical:
Ferran González
Intèrprets:
Mariona Campos, Marcel Clement, Olga Fañanàs, Maties Gimeno, Marc Miramunt, Esther Pérez-Ferrer, Maria Agustina Solé, Xavier Soler
Escenografia:
Tero Guzman
Vestuari:
Jose Carrasco
Il·luminació:
Francesc Camps
So:
Francesc Camps
Coreografia:
Esther Pérez
Direcció Musical:
Ferran González
Direcció:
Maria Agustina Solé, Gerard Nicasi
Sinopsi:

1714, crònica d'un setge és un musical dramàtic que gira al voltant de la caiguda de Barcelona davant de les tropes borbòniques, ara fa tres-cents anys. L'espectacle no vol ser un devessall d'informació. N'hi ha, evidentment, sobretot de causes i efectes, però teatralitzada, resumida, continguda en les diferents escenes i números musicals. L'obra vol implicar l'espectador, arribar a ell a través de les emocions que bateguen en els diferents personatges. Els vuit protagonistes abasten una àmplia gamma d'estaments socials, des d'un oficial de casa gran a un  maulet valencià. Ells expliquen les seves emocions durant el setge, les seves emocions, dubtes i pors del capítol històric que els ha tocat viure.

Crítica: 1714, crònica d'un setge

16/09/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Marc Sabater

D'entrada cal dir que 1714, crònica d'un setge no és, pròpiament un musical, malgrat que es vulgui vendre com a tal. Com els seus propis responsables expliquen, es tracta d'una obra amb il·lustracions musicals (algunes més afortunades que d'altres) que explica el darrer dia del setge de les tropes de Felip V sobre Barcelona, l'onze de setembre de 1714. L'espectacle és una bona oportunitat per conèixer què va passar. I poca cosa més. La intenció dels autors és bona, els actors hi posen energia... Però tot plegat no passa de ser un documental en viu amb poc sentit teatral i que només reviscola un punt cap al final gràcies a l'èpica de la situació. Hi falta una trama, una història, que sustenti la Història.

Trivial