Bèsties

informació obra



Direcció:
Camille Decourtye, Blaï Mateu Trias
Autoria:
Blaï Mateu Trias
Intèrprets:
Lali Ayguadé, Noémie Bouissou, Camille Decourtye, Taïs Mateu Decourtye, Blaï Mateu Trias, Julian Sicard, Piero Steiner, Marti Soler Gimbernat, els cavalls Bonito i Shengo, els corbs i periquitos Gus Zou, Blanche i Albert, el ferotge Midinette
So:
Fanny Thollot
Il·luminació:
Adèle Grépinet
Vestuari:
Céline Sathal
Sinopsi:

Aquests dies de confinament no hi ha teatre. Amb l'objectiu de reconfortar i acompanyar aquests dies de soledat i estranyes, moltes companyies que han penjat vídeos dels seus muntatges. Recomana, sensible a la iniciativa desinteressada dels artistes, els ordena a través del web.  



Podreu accedir a les gravacions clicant la pestanya del video de les fitxes.

Si tens dificultats, clica aquí

Hi va haver un temps en què els homes i els animals compartien un món salvatge i els cavalls formaven amb els genets una unió indivisible. La nova proposta de Baro d’Evel és un viatge cap a aquest estat de comunió. Blaï Mateu Trias i Camille Decourtye són els responsables d’aquesta companyia que ha renovat el llenguatge del circ i dignifica el treball conjunt de l’home i l’animal. Poesia de la pista en estat pur sense oblidar l’humor, la nova creació és en la línia d’excel·lència d’altres espectacles seus que han passat per Temporada Alta: Mazùt (2012), Ï (2011) i Le sort du dedans (2009).


Lali Ayguadé, finalista com a ballarina d'aquest espectacle als Premis de la Crítica 2015

Crítica: Bèsties

22/11/2015

Què bès-tia! La màgia més irracional és l'energia d'aquesta festa

per Jordi Bordes

Serà una casualitat o no, però un dels cits de guerra de Tortell Poltona és aquell "què bèèèstia!" ressonen, matisats en el muntatge Bèsties de Baro d'Evel (que lidera Blai Mateu i Camille Decourtye). No hi ha més comparacions a fer, perquè juguen amb diferent comicitat. Bèsties és la versió madrua de Le sort du dedans. Amb el privilegi de poder ensenyar molts prismes (acrobàcia, dansa, la bellesa amb els cavalls i la diversió amb la garsa...) sense necessitat d'explotar-ne cap. La pista, a més ressegueix uns dibuixos blancs, que evoquen a les pintures prehistòriques. I és que l'obra, que deixa un somriure plaent i pica la cresta a la responsabiltat de millorar la humanitat i passar a ser més respectuosos amb la Natura, com fa la resta del bestiari que hi conviu, intueix que hi ha camí per a una compliciat, un joc i per a un món millor. Les estretors es viuen amb alegria en aquesta pista. Ja cal córrer a reservar les entrades per la seva estada pròxima a Barcelona: volaran amb la frescor que ho fan els periquitos de la companyia.

Trivial