Above

informació obraDirecció:
Gaston Core
Sinopsi:

El projecte Above sorgeix com un spin-off de la peça col·lectiva Chorus, en la qual la intèrpret projecta la imatge d’una líder, que guia un grup de dones que fugen a la recerca de refugi polític. Above ens situa en el moment del viatge, l’oració abans de la batalla: aquell moment de transició en què l’ésser humà va a la recerca d’algun element superior.

Above treballa des de la rica gramàtica de la dansa kathak. Una investigació estètica i coreogràfica que parteix de l’anàlisi de la gestualitat física, els moviments que les persones utilitzen per provocar voluntàriament en elles mateixes estats de devoció, concentració o meditació.

Crítica: Above

25/01/2023

L'ànima creativa de Gaston Core: Above

per Júlia Vernet Gaudes

De Chorus en sorgeix Above, un solo de la Shreyashee en què Core es val del contingut dramàtic de la gestualitat i d’aquells moviments de la gramàtica del kathak que porten a qui els realitza a un estat com meditatiu, per accedir a certa transcendència. En aquesta peça, que compta amb el recolzament del Centre Arts Escèniques de Terrassa, sí que hi ha escenes amb so i música de Jorge de Rocha, que posa la veu juntament amb la mateixa Nag. D’altra banda, les llums son de Christian Rubio, que si bé dotava a la llum d’una interessant autonomia en diàleg amb l’estat psicofísic de la ballarina, en alguns casos, al meu parer, es queia en una foscor excessiva com a mínim pels qui patim de miopia. En aquest punt, però, cal reconèixer que les peces, també en aquest cas en què Nag carrega amb tot el pes escènic (com deia acompanyada de llum i en algunes escenes de so), són tan plenes de contingut poètic que amb una mínima forma estètica –caixa negra nua, vestuari negre, llum tènue, etc.–, n’hi ha prou per atrapar l’espectador.