Alma. Labú Teatre

informació obraIntèrprets:
Anna Ros
Direcció:
Anna Ros
Autoria:
Anna Ros
Escenografia:
Martí Doy
Companyia:
Teatre LaBú
Sinopsi:

Alma és un espectacle per a la primera infància basat en el teatre d’objectes i el moviment. Els més petits gaudiran d’una proposta amb materials naturals, divertida i alhora poètica, que parla del pas del temps.

Primavera, estiu, tardor i hivern. Alma és un viatge poètic i sensorial a través de les quatre estacions de l’any, cada una amb una ànima pròpia que prendrà forma a través dels objectes i materials que s’anirà trobant la protagonista.

Crítica: Alma. Labú Teatre

22/03/2023

Fascinació visual

per Ferran Baile

Alma es un notable espectacle visual i poètic. Teatre d´objectes i moviment. Sense paraules. Un viatge sensorial per les quatre estacions, en el que es succeeixen imatges d´indiscutible bellesa, de gran efecte visual. Objectes habituals es transformen en màgics, la gavardina, el carret de la compra, el paraigües.

La protagonista es una noia optimista, somiadora i romàntica i en el seu caminar per la vida i per la primavera, l´estiu, la tardor i l´hivern, va trobant diversos objectes que la van portant per petits mon de fantasia.

Anna Ros es la creadora, directora i única actriu d´aquest espectacle, que compta amb un suggeridor espai escènic concebut per l´escenògraf i mestre titellaire, Martí Doy i un espai lumínic i sonor obra de Sergi Illa. L´actriu personatge deambula, balla i es deixa fascinar i a l´hora ens fascina en el seu travessar temps i vida.

Es un espectacle pensat per a la primera infància, però que captiva a públics de totes les edats. Quaranta minuts màgics.

Aquest espectacle estava programat dins del Petit Romea, però es va representar excepcionalment al Teatre Goya, degut a certes incompatibilitats amb l´escenografia de l´espectacle per a adults. L´empresa Focus gestiona els teatres Romea, Goya, Condal y la Sala Villarroel.

Una actriu fascinada pel món gestual

Anna Ros es llicenciada en teatre gestual per l´Institut del Teatre de Barcelona el 2007. Ha format part de la Companyia de titelles Príncep Totilau, la Companyia Moveo Teatre i la Compagnie Thèatre de l´Ange Fou a Londres. Ha estudiat l´art del mim corporal amb Etienne Decroux i del teatre visual i la manipulació de titelles i objectes amb la companyia de Philippe Genty.

Crea conjuntament amb l´actor Andreu Sants (Planeta Impro, el Carilló de la Companyia La Tal), la companyia LaBÚ Teatre i porta endavant el seu primer projecte que ha estat Alma.

Tenen al seu al Montseny i comparteixen local amb el gran creador i artista de circ Manuel Alcántara.

 

Text : ferranbaile@gmail.com