Andròmines

informació obraCompanyia:
Samfaina de Colors
Intèrprets:
Xavi Múrcia i Mirna Vilasís
Direcció:
Anna Ros
Sinopsi:

Un espectacle poètic que ens parla de la fugacitat del temps.

A través de la música, la rondalla i el joc, Samfaina de Colors crea una atmosfera que permet a l’espectador emmirallar-se en els records de la seva infantesa.

Una noia puja a les golfes de casa seva, redescobreix les seves joguines i torna a ser petita per un instant. El temps s’esvaeix suaument. Sols un instant i ja som grans. Els vells tresors de quan erem petits són ara andròmines abandonades que reviuen i ens retornen al paradís de la infantesa.

Crítica: Andròmines

15/06/2021

Absolute beginners

per Josep Maria Viaplana

Vist el diumenge, 30 de maig a la Mostra d'Igualada

Amb la part musical interpretada per Xavi Múrcia i les cançons i part parlada de Mirna Vilasis (és a dir, Samfaina de Colors), a més d'una posta en escena espectacular i amb una estètica molt acurada, aquest espectacle és per a oferir als més petits de la casa (i de l'Escola i la Llar d'Infants també) un primer espectacle de les seves vides. 

No cal dir que la part musical és impecable, amb tant sols una guitarra elèctrica que va dotant de paisatge sonor tot el que passa en escena, un joc de caixes que de vegades ens intriga, per cap a on van, i què ens sortirà de dins, uns personatges (que manipula la mateixa Mirna, com si d'una nena que juga amb els seus ninos es tractés) dels que ens porten a la primera infància... i... Lletres!! que al final ens donaran una de les claus de l'espectacle, és una proposta tranquil·la, pausada, encisadora, que ens va atrapant perquè ha trobat un tempo perfecte, que no és tan lent perquè ens avorrim, però que fuig de les presses de la vida de les que, malauradament, no tant sols els més petits se n'escapen.

Poques paraules, moments que es queden a la nostra retina, i per destacar només una cosa, una versió en ombres xineses (d'una forma que no recordo haver vist, i que pot crear tendència) del conte del molinet màgic, origen de que l'aigua del mar sigui salada.

Ara bé, deixant a banda que als adults ens pot encantar, no només perquè els petits se'ns hi enganxin, sinó perquè nosaltres també quedarem hipnotitzats davant de tanta bellesa estètica, la classificació 'per a més de 3 anys' em sembla que no respon al resultat final. En realitat, poden anar tots aquells infants de 0-3 que ja acostumen a emplenar les sessions de teatre familiar, i que fins als 5-6 poden veure sense problemes.