Anton Txèkhov

informació obraIntèrprets:
Michael Pennington
Coreografia:
Hofesh Shechter
Composició musical:
Hofesh Shechter
Sinopsi:

Els russos consideren Dostoievski i Tolstoi uns gegants, però Txèkhov com un amic. La llegenda de l’escena britànica Michael Pennington torna a Girona després d’apropar-nos la màgia de Shakespeare de la mà de Peter Brook (Love is my sin, Temporada Alta 2009) i en solitari (Sweet William, TA 2010). Ara, rescata la història d’una obsessió: un espectacle sobre la vida d’Anton Txèkhov escrit, dirigit i interpretat per ell mateix. 

Com seria conèixer l’autor de Les tres germanes? Què diria i de què parlaria? Són algunes de les preguntes que ens resoldrà aquest muntatge estrenat l’any 1984 al National Theatre de Londres.

Crítica: Anton Txèkhov

13/12/2015

Txèkhov al West End

per Manuel Pérez i Muñoz

Sense més artificis que l'art d'un actor al més pur estil Royal Shakespeare Company, que no és poca cosa, Michael Pennington ens enlluerna i sedueix des del primer segon. El temps corre veloç i les dues hores i escaig—entreacte inclòs—passen ràpid, tota una sorpresa ja que es tracta d'un monòleg despullat, sense efectes de llum ni gairebé suport  rellevant d'escenografia. Encert, per tant, per a tots aquells que hagin comprat l'entrada per veure el principal reclam de l'espectacle, el treball actoral.

L'altre element, Txèkhov, la figura biogràfica que s'intenta reconstruir, no queda tan clarament dibuixat. Amb prou feina es pot dir que Pennington hagi buscat una construcció psicològica de calat, o que la tria d'anècdotes del periple vital txekhovià tingui més gràcia que el d'una recopilació sense ànima de material dispers. En cap cas aporta res nou i es queda a meitat camí entre el didactisme i la recerca. Una llàstima.