Apocalypse Uploaded

informació obraCompanyia:
Sienta la cabeza
Producció:
FiraTàrrega
Direcció:
Tope
Sinopsi:

...i, al final, el món esclata. Dels humans només en queda la seva identitat virtual, el seu avatar. Són les ombres de la persona que van ser en la seva vida carnal, unes entitats que estan obligades a vagar pel núvol fins a l’eternitat. Davant d’aquesta perspectiva, què queda del jo?; i del nosaltres? Per què es pot lluitar? Per què s’ha de viure?

Espectacle que uneix teatre, música i nous llenguatges en un escenari que amplifica, modula i modifica les accions dels personatges. En un viatge al futur, LAminimAL parla sobre el concepte d’identitat, de les diferents versions del jo apocalíptic i de com tornar a començar. Un viatge al jo del futur per reflexionar sobre el jo del present.

Crítica: Apocalypse Uploaded

12/09/2016

Una distopia rabiosament actual

per Aída Pallarès

Laminimal, companyia nascuda fa poc més de sis anys a l’Obrador de la Sala Beckett, és un dels grups més interessants i peculiars del panorama actual. El seu és el teatre sistèmic: un sistema inventat pel tòtem José Sanchis Sinisterra que, a partir de repeticions, pretén arribar al contingut a partir del comportament.

Després De ‘Fer sonar una flor, malgrat tot: el suïcidi de l’elefant hipotecat’, on analitzaven l’actualitat i ‘La supervivencia de las luciérnagas’,-sobre l’anomenada transició espanyola-, arriba ‘Apocalypse Uploaded’ el seu espectacle més rodó i, alhora, més accessible. La culminació de la dramatúrgia sistèmica ideada per Sanchis Sinisterra. Un conjunt d’històries anònimes en un futur rabiosament proper que ens obliguen a reflexionar sobre el present i la identitat. Per què es pot lluitar? Per què s’ha de viure? La resposta és un nus a la gola al ritme de David Bowie. Apocalypse Uploaded mereix fer temporada a Barcelona.