Aquarel·la

Teatre | Familiar

informació obraIntèrprets:
Nona Umbert
Composició musical:
Pascal Comelade
Escenografia:
Nona Umbert
Autoria:
Charles Perrault
Adaptació:
Marc Miramunt
Sinopsi:

"Aquarel·la" és un espectacle visual que juga i experimenta amb els colors, la llum, l'ombra, els sons i la paraula. Desenvolupa un seguit de petites històries que s'entrellacen a través de l'aigua i en un mateix escenari, el mar.

Cada moment estimula els sentits dels espectadors amb la riquesa i diversitat de llenguatges plàstics, la paraula i els estímuls sonors en directe. La música enregistrada de Pascal Comelade hi juga també un paper molt important.

"Aquarel·la" transcorre a un ritme tranquil però ple de canvis i sorpreses que generen noves expectatives constantment. És un espectacle evocador en les seves imatges creades escènicament, sovint sorgides de la relació entre les ombres i l'actor. Alhora, és un espectacle molt proper amb una escenografia de colors relaxants i llums càlides. Les ombres es van generant i transformant en directe pintades amb aquarel·la, sorra, aigua...

L'actor estableix una relació propera i directa durant tot l'espectacle, ja sigui recitant els poemes, interactuant amb les ombres o explicant el conte final.

Crítica: Aquarel·la

24/04/2015

SENSACIONS VISUALS i SONORES

per Ferran Baile

Una delícia d´espectacle amorosament pensat pels més petits.  Un espectacle que mitjançant la combinació de colors, amb la predominant del blau i el blanc, dels sons naturals i musicals i de la paraula, busca produir sensacions que estimulin l´imaginació dels petits mentre els va sorprenent pel que veuen i escolten a l´escenari. Hàbilment els sons donaràn pas a la paraula, de la paraula a la cançó, de la mà de Xavier Basté. Poemes de Joana Raspall i cançons tradicionals com Sol Solet o Cargol treu banyes, s´entrellacen amb les màgiques imatges  que Nona Umbert tot jugant amb les pintures i els colors va dibuixant i passen del projector a la pantalla.

Aquarel.la és un espectacle molt recomanable per nens i nenes per sota dels sis anys, que té una duració de 45 minuts.

Nona Umbert (artista plàstica, dissenyadora de vestuari, creadora d´espai efímers i rondallaire, formada a la Universidad de Buenos Aires-Argentina) i Xavier Basté (pallasso i rondallaire, format a l´Institut del Teatre de Terrassa), van crear la Companyia Fes-t´ho com Vulguis ja fa més de tres anys. Desenvolupen la seva activitat en el camp educatiu i van saltar al teatre familiar iniciant les sessions de teatre pels més petits al Centre de Cultura Contemporània, fa dos anys, amb l´espectacle Piu-Piu . Tenen en aquests moments en repertori més de vint espectacles (alguns per bressol i altres de contes, així com dos de pallassos), de petit i mitjà format.

La Nona Umbert va treballar a l´estudi del gran mestre del cinema d´animació, stop-motion, Rodolfo Pastor, i de la il.lustradora Petra Steinmeyer, i va participar en la gestació de sèries televisives com Langostino i Capélito. www.comvulguis.cat