Así en la tierra como en el cielo

informació obraProducció:
Cia. Mar Gómez
Direcció:
Mar Gómez, Xavier Martínez
Dramatúrgia:
Jordi Prat i Coll, Mar Gómez
Coreografia:
Col·lectiva de la companyia
Intèrprets:
Álvaro de la Peña, Carlos Fernández, Matías Marré, Xavier Martínez
Escenografia:
Joan Jorba
Vestuari:
Mariel Soria
Il·luminació:
Carles Borràs
So:
Mar Gómez, Xavier Martínez
Ajudant de direcció:
Xavier Biel
Vídeo:
Jordi Orobitg
Companyia:
Compagnie 111 - Aurélien Bory
Autoria:
Aurélien Bory
Estrena:
Grec 2016
Sinopsi:

Què passaria si descobríssim que després de la mort hem de continuar vivint com fins ara, fent-nos les mateixes preguntes i suportant els mateixos inconvenients, però de manera perpètua? És el que es troben els quatre personatges d’aquest muntatge de dansa-teatre narratiu, surrealista, irònic i ple de situacions imprevisibles.

En un espai celestial infinit els protagonistes hauran de recomençar la seva història. Però seran tan imperfectes o més del que havien estat en vida, i sabran tan poc o menys que abans sobre el perquè de tot plegat. Què hi fa una màquina escurabutxaques allà “dalt”? Per què només hi són ells quatre? Per què el seu gènere sembla tenir un aspecte tan inestable? És l’existència una broma infinita en la qual els éssers humans són els convidats?

Acompanyarem els personatges a esbrinar les normes que regeixen el “més enllà” en un viatge que ens permetrà riure'ns de la condició humana mentre la redescobrim amb els seus ulls. Partint d’aquesta peculiar situació sobrenatural, ens embarcarem en una història un pèl sonada, transcendent i mundana en la qual s’utilitza la mort com a excusa perfecta per endinsar-nos en la contradictòria història de la vida. No costa imaginar un Déu totpoderós que, com els mateixos espectadors, es fa un tip de riure amb els protagonistes de l’obra.

Crítica: Así en la tierra como en el cielo

24/07/2016

LOCURA EN EL PARAISO

per Carmen del Val