Asteroid

Teatre | Familiar

informació obraAutoria:
Cristina Garcia, Joan Pena
Escenografia:
Joan Pena
Composició musical:
Joan Bramon
Vestuari:
Goretti Herrero
Intèrprets:
Aitana Giralt Boira, Ton Muntané, Cristina Garcia, Jordi Pedrós
Producció:
CQP Produccions
Sinopsi:

Un meteorit ha impactat a la via pública. La policia científica fa un primer apropament i n'extreu algunes mostres. Però comencen a succeir coses inesperades. Un espectacle que, mitjançant l'humor absurd, afronta la forma de relacionar-nos amb allò que desconeixem, les diferències culturals i els marcs mentals que limiten la nostra capacitat per entendre el món que ens envolta. Producció dirigida per Toti Toronell que combina els titelles i els actors reals amb l'objectiu d'aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l'espai públic.

Crítica: Asteroid

12/09/2018

Pallassos de patacada amb un artilugi de 101 sorpreses

per Jordi Bordes

Els de Campiquipugi estrenen un altre element monumental per fer-se veure al carrer. Si a fira Tàrrega estrenaven el Manneken Piss fa tres anys, ara fan caure tot un Asteroid enmig d'una plaça. La construcció té el suport de Toti Toronell, un pallasso que ja ha demostrat el seu gust per la fusteria amb molts muntatges (des d'Escargots a Libèl·lula). El llenguatge és de traç gros. Poques paraules i ben ressonades. De pallasso de patacada. que fa riure per les caigudes i per la seva curta capacitat de raonament. 

El que aparentment són uns científics de la NASA que han de determinar si aquest asteroid és perillós pels humans, acaba sent un parc d'atraccions per als investigadors que viatgen de la prudència a la por i el joc manipulant aquesta bola de terra aterrat, en què hi va apareixent vida extraterrestre. És tot un joc divertit, sense massa pretensions que entretè i diverteix. Per les nits, diuen, que es disfruta molt més perquè de l'asteroid hi surten llumetes misterioses, com si dins hi hagués un platet volador. Broma de niovel·la gràfica ben simple i, com quasi sempre, ben efectiva.