B. Flowers

informació obraCompanyia:
Marta Carrasco
Autoria:
Marta Carrasco
Direcció:
Marta Carrasco
Intèrprets:
Marta Carrasco, Anna Coll, Majo Cordonet
Ajudantia de direcció:
Antonio Castaño, Neus Cots
Escenografia:
Marta Carrasco, Pau Fernández
Il·luminació:
Quico Gutiérrez
Direcció Musical:
José Antonio Gutiérrez (Guti)
Vestuari:
Marta Carrasco, Pau Fernández, Alba Viader
So:
Joan Valldeperas
Assesoria de moviment:
Dario Aguilar
Producció:
Antoni Vilicic (Producció tècnica), Rosa Isart (producció executiva), CAET-Centre d'Arts Escèniques de Terrassa, CCVV-Centre Cultural Vilanova del Vallès
Sinopsi:

Una altra flor, una altra vida... Un batec que no s'apaga mai. Primer i darrer viatge. La flor representa la bellesa per naturalesa. La bellesa de la vida, la bellesa de la mort i altra vegada la vida. Milions de flors són mutilades cada dia per motius sentimentals o decoratius decoratius decoratius sentimentals sentimentals... Les arranquem d'arrel i elles continuen aferrades a l'existència.

Què passa després amb les flors...? Què està passant...? Què els estem fent?... Què ens està passant...? Les flors ens parlen i sembla que ningú no les sent. Què ens estan dient les flors?

Segle XXI Segle XXI Segle XXI... La humanitat no seria pas possible sense les flors... Abans de res tots vam ser totes

Antonio Castaño


Crítica: B. Flowers

16/05/2014

Atrevida, atractiva i compromesa

per Núria Cañamares

Atrevit en el fons i la forma, parla sobre les dones a través de les flors. Ho fa amb gran bellesa, desplegant una rica varietat de recursos corporals, visuals, poètics, lumínics i sonors.

Marta Carrasco, Anna Coll i Majo Cordonet irrompen en un escenari esquitxat de clavells vermells disposades a il·lustrar –i denunciar– el paral·lelisme que viuen les dones i les flors. A vegades, boniques i plenes de vida, esclaten de joia i desborden color; altres, fràgils i indefenses, s’esfullen fins perdre l’alè.

Interpreten magníficament una àmplia gamma d’episodis vitals amb coreografies, vestuari i atrezzo fets a mida per a cada situació. En qüestió d’instants poden passar d’un clímax còmic i esbojarrat a circumstàncies angoixants. Plàstics, caçapapallones, màscares, regadores, ombres, sons i, sobretot, molts i molts clavells, seran els seus aliats. Crucial i clarificadora també la veu en off que les acompanya durant tot el muntatge emfatitzant algunes frases del ‘Res no és mesquí’ de Joan Salvat-Papasseit com ara la colpidora “per tornar a néixer necessiteu morir”. Tot sumat conforma una atmosfera única, veritablement evocadora, que llença al públic sentiments de tota mena. Fins i tot, el convida a prendre’n part interrogant-lo sense revolts.

Aquest és el desè espectacle amb segell Marta Carrasco, una proposta de dansa-teatre moderna, compromesa i altament captivadora per la seva posada en escena atractiva i imaginativa.