Baboo Experience

informació obraProducció:
Imaginart
Interpretació musical:
DJ GuGuGaGà: Josep Mª Baldomà
Vídeo:
VJ Mademoiselle Oui Oui: Carolina Cabrerizo
Sinopsi:

Baboo Experience és una discoteca per als més petits, un espai per ballar, saltar i moure’s, una intensa experiència visual i sonora.
Una selecció musical molt acurada sense fer concessions als tòpics i unes projeccions zenitals de gran impacte que propicien el joc.

Totes les sessions a Fira Mediterrània 2014  estan adreçades a canalla d'1 a 3 anys. Només la sessió de les 19h està pensada per a nens i nenes de 4 a 6 anys.


Crítica: Baboo Experience

11/10/2014

Una experiència lúdica desaprofitada

per Jordi Bordes

El col·lectiu  Imaginart ja va construir un treball similar, fa uns quants anys que va estrenar a la Mostra d'Igualada. El projector mostrava unes il·lustracions que es podien resseguir a terra. La música era molt tendra i hi havia previst que la canalla es vestís una mena de xandalls blancs perquè la il·lustració no deixés de veure-s'hi clarament.

Baboo Experiencie és un nou pas en aquest mecanisme. Té l'avantatge que, ara no necessita penjar-se el projector a massa distància (cosa que facilitarà molt la seva gira perquè era un condicionant tècnic molt difícil de corregir). Però té, moltes mancances. Ara, tot és molt més directe, més informal: la canalla entra i balla amb una música que proposen dos dj,s. La idea és fer una discoteca per a canalla. Però sense cap filtre de res. Les imatges que es projecten, ara són esquitxos que motiven un joc amb els més petits. De fet, funcionen de manera similar al joc de llums d'una discoteca.  Uns coixins serveixen com a complement a l'experiència. en realitat, un camí més per deixar-se anar a la festa sense gaire concessió a la sensibilitat que traspuava el treball anterior. Per últim, a més dels pares o monitors que envolten la pista (fa una semblança a una mena de parc infantil amb piscina de boles... ben respectable però poc motivador més que per cremar toxines) hi ha una noia que els convida a ballar. A la manera de discoteca o a passar-se coixins. Si una petita es posa a fer pases de dansa, en comptes de celebrar-li, de motivar-la, apareix com una raresa. Experiència desaprofitada.