Balbir, el meu avi

Dansa | Familiar

informació obraCompanyia:
Cia. Thomas Noone
Coreografia:
Thomas Noone
Direcció:
Thomas Noone
Ajudantia de direcció:
Núria Martínez
Intèrprets:
Alba Barral, Javier G. Arozena, Arnau Castro, Jerónimo Forteza, Silvia Albanese, Elena Montes
Il·luminació:
Enric Alarcón
Composició musical:
Jim Pinchen
Sinopsi:

Acompanyeu-nos en un viatge per terres llunyanes de la mà de l’avi Balbir i les seves històries. Coneixerem cultures i llocs diferents, travessarem el bosc, descobrirem un palau i ballarem als seus jardins; viurem aventures a llocs indescriptibles i aprendrem a valorar la riquesa de la diversitat.
Un espectacle de dansa per a tota la família amb tocs de bollywood ibhangra basat en l’experiència del coreògraf Thomas Noone i les històries que, de petit, li explicava el seu avi d’origen hindú.

Crítica: Balbir, el meu avi

10/01/2014

Debut ambiciós

per Jordi Bordes

Thomas Noone Dance debuta com a companyia per a públic familiar. Aquest coreògraf, que disposa de companyia consolidada a Barcelona, ofereix un muntatge de dansa amb sis ballarins, música hindú i uns elements tan esquemàtics com hipnòtics. Balbir, el meu avi explica un conte que s’inspira en les narracions orals que l’avi d’origen hindú va explicar a Thomas Noone quan era infant. El treball manté un diàleg interessant entre les formes de dansa contemporània i una narrativitat sense paraules. Tot s’explica a través de l’actitud dels ballarins, el vestuari i el moviment. Conte amb final feliç que és un cant a la diversitat i que dóna llibertat per imaginar les raons per les quals uns esperits malignes acaben sent amics de la protagonista. Un intent prou reeixit de construir una iconografia ambiciosa com la d'Aracaladanza des de Barcelona. Atrapa grans i petits en un conte sublim i una dansa molt dinàmica i amb bons tocs de color i d'imatges.