Balkan Paradise Orchestra

informació obraInterpretació musical:
Alba Careta (trompeta), Eva Garín (clarinet), Alba Ramírez (trompa), Maria Cofan (trombó), Maria Astallé (trombó baix), Olivia Casas (tuba), Eli Fábregas (percussió)
Sinopsi:

Fanfàrria femenina de música balcànica, única en la seva espècie. Vuit instrumentistes de vent i percussió disparen melodies frenètiques i ritmes trepidants per animar tota mena d’esdeveniments de carrer.

Formació inusual i trencadora, integrada per vuit instrumentistes de vent-metall, vent-fusta i percussió, la BPO (com ja es coneix també al grup) ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país.

La formació es va presentar oficialment en el Koitton Club del barri de Sants (Barcelona), coincidint amb l’inici de la primavera. Tot just un mes després, el grup era apadrinat pel Taller de Músics a través del projecte Cabal Musical. Des d’aleshores, la BPO s’ha passejat per tot Catalunya, des de les Terres de l’Ebre fins a l’Empordà, amb actuacions en festivals internacionals i grans celebracions com Balkabarna Festival (Barcelona), les festes de la Mercè (Barcelona) o el festival Temporada Alta (Girona). Al desembre de 2015 el grup va gravar la seva primera maqueta en els estudis Aclam Records, sota el segell discogràfic del Taller de Músics. L’enregistrament recull versions de temes tradicionals de l’est europeu (Romania, Sèrbia i Grècia).

Crítica: Balkan Paradise Orchestra

10/06/2017

Incitació al ball sense complexes

per Jordi Bordes

La música balcànica encomana ganes de vuire, necessitat de riure, d'explotar d'energia, de ballar al ritme endiablat del clarinet. L'Always Drinking Marching Band tenen ara unes còmplices: una banda femenina que no necessita teatralirtzar gaire res. S'ho passen bé tocant juntes i encomanen aquest aire de festa inesgotable. Com si fossin unes flautistes d'Hamelin arrosseguen la gent amb ganes de gresca  no li donen respir. Festa per la vena. Que no pari la festa. Només breus descansos per canviar de partitura, agafar aire i construir una petita coreografia fent que tothom es posi de cuclilles ivagi pujant cos i braços, al ritme que creix la música i augmenta el volum. Una companyia de música en directe afinada i eficaç. Un petit privilegi sonor que contagia bon rotllo.