Brain

informació obraIntèrprets:
Hausson
So:
Jordi Bonet
Escenografia:
Manuel Trullas
Vídeo:
Marc Lleixà
Producció:
La Seca Espai Brossa
Direcció:
Hausson, Benjamin Davis
Autor:
George Benjamin
Sinopsi:

Brain és un espectacle interactiu entre l'il·lusionista i el públic, on es demostra que tothom pot esdevenir un mag mitjançant les capacitats del seu cervell.

Els espectadors podran endevinar les cartes que porta el mag a la seva butxaca, participar en el programa televisiu "Vostè té talent" o transmetre mentalment dibuixos.

Al número final descobrirem si el mag acaba sa i estalvi, perquè tot dependrà dels espectadors.

El muntatge participa del programa Travessia Recomana. Informa't del projecte i juga amb el Trivial específic a totes les obres que l'integraran. La postfunció de l'espectacle serà dimecres, 13 d'abril.

Crítica: Brain

07/04/2016

Tant senzill com impossible, i sempre amb elegància

per Jordi Bordes

Hausson és un gentleman. Tot i que l'escola en la que es va inspirar per a professionalitzar-se de mag és l'holandesa, té molt d'aire de prendre's un tè a les cinc de la tarda,  a tocar de la torre de Londres. El seu darrer muntatge té l'encert de la simplicitat. Proposa que siguin els espectadors els que resolguin els enigmes; ell no "fa" res, aparentment. És una màgia amb aire de fusta, perquè tot és palpable, accessible, sense pràcticament ginys tecnològics (oi que el vídeo domèstic, avui, ja no es pot considerar com un producte d'última generació?) La seva manipulació de les cartes segueix sent màgica, increïble, segurament el millor de l'espectacle que no deixa de sorpendre. Tot és ràpid, gens ampul·lós ni pretensiós, els números surten "per intuïció", símplement, com si fos el més natural del món.

Hausson es troba a gust en aquest format i sap que hi ha un públic que busca aquesta màgia pròxima, de fina ironia més que de sarcasme, en què mai es ridiculitza el voluntari que puja a l'escena i que sempre se'l tracta de vostè, una divertida formalitat quan la persona és molt jove. Treball fi, d'imprescindible implicació amb el públic, que connecta des del primer moment.  Aviat és dit...

Trivial