Brodas Bros 10 anys!!!

informació obraIntèrprets:
Bboy Carlos Carmona, Bboy Kadoer, Lluc Fruitós, Pol Fruitós, Berta Pons, Clara Ponc, Marc Carrizo (Cover)
Producció:
Teatre Akadèmia, Teatre Akadèmia
Sinopsi:

Amb aquest Brodas Bros 10 anys!!! la companyia de dansa urbana vol rememorar els seus inicis, les seves vivències, els seus records, tot això a través de nombres inoblidables, músics en directe, algun que un altre gag, testimonis i sobretot amb la participació imprescindible del públic. Brodas Bros 10 anys!!! no és un espectacle a l'ús és una celebració.

Crítica: Brodas Bros 10 anys!!!

10/01/2016

L'espectacularitat del hip hop compartida amb el públic

per Jordi Bordes

Els de Brodas Bros han fet 10 anys. El seu cos no ha perdut ni un gram d'elasticitat ni, sobretot, de ritme. Diuen que, ara aquesta edat els fa més interessants. Potser sí, però el que és segur és que la seva principal força segueix sent, la connexió amb el públic (la busquen i la troben). Amb els que els veuen per primera vegada i amb els que ja en són fidels. Practiquen un hip hop que es deixa  contagiar per la música en directe, per les acrobàcies dels be boy, pel rap més directe i sincer, pel grafit de mil relleus, pel locking i el seu vestuari light de robot amb leds. 

Els dos germas Fruitós i les dues germanes Pons mantenen el seu  tremp pel ball, amb uns capgrossos que esdevenen tant emblemàtics com ho són les samarretes de cada espectacle o les gorres amb visera amb l'estampat al front. Ara, els Brodas bufen espelmes i ho fan acompanyats pel be bop (construeix una simfonia de sons nomé samb la boca) i raper Joanarmand (demotrsa què vol dir improvisar en posar en vers allò que vol expressar al moment) i per Phax, un ballarí francès, especialista en slow motion i que combina perfectament amb la selcció dels onehit wonders del grup.

De fet, Brodas 10 té molt d'àlbum de família. Perquè repassa els milllors números i construeix una mena de book amb articles publicats a premsa o participacions en competicions internacionals o anuncis de televisió. Tot és una amalgama que, des de les taules de platea, o des de les fileres de l'amfiteatre, el públic compateix, canta i vibra. És familiar, sí, i és espectacular. La seva vountat és donar via lliure aquesta cultura urbana, sense ceniyir-la a capmés voluntat que el cop de vent, l'instit del hip hop que volen expressar, amb un dj's i uns músics còmplices. No hi ha els Brincadeira aquesta vegada com en la darrera visita de Brodas amb Concierto concepto al Coliseum el febrer passat. Però l'esperit festiu i de comunitat s'extèn per tots els racons.