Bruits de Coulisses

informació obraCompanyia:
Cie. Les P'tits Bras
Sinopsi:

Com se sentiria el públic si pogués mirar entre bambolines? Si realment poguessin veure què passa darrere l’escenari? En l’espai on els artistes revelen la seva intimitat quan es canvien de roba.

Gràcies a Bruits de Coulisses et submergiràs al Barroc i veuràs l’espectacle més implausible. Els números aeris amb vestuari daurat et deixaran amb la boca oberta. Fantasia i bromes d’escola s’entrellacen. T’agafaran calfreds de plaer al veure danses de Minuet sobre la corda fluixa en un estil del tot excèntric. De fet, a través d’un pany veuràs una actuació de circ la tècnica extraordinària de la qual no es pot amagar de cap manera.

Els P’tits Bras –amb la teva ajuda– prepararan l’escenografia d’una actuació increïble.

Silenci i que s’aixequi el teló!

Crítica: Bruits de Coulisses

19/05/2022

Circ pel davant i pel darrera

per Jordi Bordes

És molt habitual que les companyies expliquin que el moviment que hi ha entre cametes enmig d'un espectacle pot ser molt més apassionant i distret que el que s'exposa mirant a la platea. Le P'tit Bras ha jugat a una versio de Pel davant i pel darrera en clau de circ. Jugant amb els tòpics més classistes, sí, però sempre amb les ganes d'una diversió prou blanca, sense malícia. Al costat de la trama que, com a mínim, vinculen amb les acrobàcies, partint de la peripètica de les aparents caigudes i conseqüents discussions aparatoses entre els membres de la copmanyia, mentre el públic, de darrera el teló no se n'asabenta de res.

És un divertiment espectacular perquè van combinant disciplines com suspensió capil·lar( si ja és habitual que hoi facin noies de cos fi, és tot un ensurt que ho faci un portir (que representa una mena de Neptú) amb un cos que deu duplicar el de les àgils. També hi ha equilibris al cable que es combina amb exercicis de precisió i molta força (les noies volen aprofitant la inèrcia d'un portor a un altre, de punta a punta de l'escenari, o bé amb un trapezi volant. Sobta que la façana del restaurant Gallisa estigui tancada perquè donaria l'oportuniyat de veure l'actuació a molts pocs metres i amb una plaça Mercadal plena fins a la bandera. L'equlibrisme sobre bastons, dalt de tot de l'estructura glaça el cor.

La companyia de circ aconsegueix el que es proposa: divertir amb una peripècia prou intranscendent i sorpendre amb les acrobàcies variades i de risc verticals de mà a mà i banquines incloses (llançar una àgil entre dues persones que fan malla amb els braços i que també la reculen). Un show per a tot tipus de públic que potser amb les ulleres liles, hauria de revidar alguna subtrama perquè els hi patina....