Bulb&me (instal·lació)

informació obraCoreografia:
Yuria Omedis
Intèrprets:
Yuria Omedis
Escenografia:
Joan Laporta
Companyia:
Múcab Dans
Sinopsi:

Bulb és una escenografia de bombetes, una instal·lació basada en la llum, el so i la interactivitat. Els espectadors i espectadores poden modular el so i la intensitat de la llum mitjançant la posició i el moviment del cos. Aquesta és una instal·lació participativa que permet manipular els elements escènics i jugar amb la imaginació. 

Conceptualment, Bulb vol propiciar un viatge interior, una trobada entre tot allò personal i la màgia de la tecnologia. Aquesta és una experiència per a prendre consciència del cos, del moviment, del ritme, tant per qui hi participa com per qui simplement ho observa, una forma diferent d’apropar el llenguatge de la dansa al públic. El treball del cos i el moviment són expressió, vehicle d’emocions, i dinamitzadors d’una experiència inusual. 

Crítica: Bulb&me (instal·lació)

05/04/2022

Un espai obert i lluminós

per Jordi Bordes

Mucab Dans convida a experimentar. abans i després de l'espectale cedeix el seu espai escènic perquè siguin els espectador els que hi transitin. És una instal·lació que no demana cap perícia concreta (com sovint passa amb els enginysosos jocs de maquinària reaprofitada), si no símpement les ganes d'experimentar.

La instal·lació de bombetes i el so reacciona en funció que puguin captar el moviment (més o menys ràpid) de cada individu. És una extensa xarxa que permet construir mapes de llum i partitures sonores. La interacció és real, a diferència d'altres peces en què es projecten imatges que es poden perseguir però que no reaccionen a aquesta persecució com ara a Sensacional o Baboo experience.

La instal·laciò, oberta permet contemplar la reació dels que hi intervenen o posar-s'hi dins i disfrutar-ho. Com que no hi ha cap limitació física, l'accés és universal. Fins i tot, les persones amb problemes auditius o visuals queden integrats en aquesta instal·lació interactiva que ofereix un instant de repòs, de joc, d'experimentació en el que només cal la voluntat d'intervenir-hi i de compartir l'espai amb tots els altres.