Canta'm un conte

informació obraDirecció Musical:
David Anguera
Dramatúrgia:
David Anguera
Intèrprets:
David Anguera, Xuel Díaz
Escenografia:
Jaume Baliarda, Juanjo Marín
Il·luminació:
Sergio Roca, Juanjo Marín
Text:
Pere Calders, Santiago Rusiñol
Sinopsi:

Es tracta d’una obra molt especial. Una nova manera d’explicar tres contes tradicionals: El patufetLes set cabretes i el llop i La rateta que escombrava l’escaleta. Cada conte es transforma en un petit musical que explica unes històries fantàstiques per mitjà del cant, els instruments musicals més variats i els sons més singulars. És una música original i composta especialment per a l’espectacle.

Crítica: Canta'm un conte

16/11/2015

Tres contes en un

per Andreu Sotorra

Tres contes en un. I a més, musicats. Un espectacle, doncs, musical al cent per cent, que arriba fàcilment als petits espectadors perquè coneixen els detalls de cadascuna de les històries, cosa que permet als intèrprets de fer-ne una adaptació lliure, amb unes lletres divertides i iròniques i fins i tot amb un gir en les trames i els desenllaços del que donarien les versions més clàssiques.

Els tres contes populars escollits són 'La rateta que escombrava l'escaleta', 'Les set cabretes i el llop' i 'Patufet'. Tot i que podria semblar que la companyia necessitaria un regiment d'intèrprets, el fet és que ho resol exclusivament amb dos: actor i músic (David Anguera) i actriu i cantant (Xuel Díaz).

Amb una escenografia minimalista —que en el cas del Teatre Romea s'amplia i enriqueix ara amb una part de l'habitatge de ficció que utilitzen 'Els veïns de dalt'— l'estructura de l'espectacle manté els eixos bàsics de cadascun dels contes, però en fa una versió singular a través de les cançons. (...)