Capas

informació obraDirecció:
Jordi Aspa, Luke Wilson (mirada externa)
Intèrprets:
Francesca Lissia, Armando Rabanera Muro, Celso Pereira Arizaga, Fabrizio Giannini, Cristiano Della Monica
Ajudant de direcció:
Roberto Magro
Composició musical:
Cristiano Della Monica, Massimiliano Sacchi, Le Ficufresche
Coreografia:
Michelle Man
Il·luminació:
Sarah Sankey
Escenografia:
Jaume Serrat
Vestuari:
Fanny Fredouelle, Rosa Crehuet, Olga Arizaga
Producció:
CAER-Centre d’Arts Escèniques Reus, Circ que o! Pyrénées de cirque, Flic Scuola di Circo di Torino, Konstnärsnemndem, Festival Trapezi / Reus
Sinopsi:


L’acte de ser amfitrió és un acte cobert de capes. 

Arribar, trobar-se i estar disposat a marxar… una forma de vida.

Us convidem a entrar entre flaires de la llar i sons de memòria, a compartir les nostres il·lusions, a gaudir de moments brillants, catastròfics, íntims o sincers. 

Una tornada als nostres orígens amb un transfons de generositat ens porta a descobrir els nostres secrets i els nostres mons, despullant-nos de les capes que ens cobreixen per mostrar el nostre ésser.

"Capas" ens porta a un lloc familiar fet de trobades caluroses, de vegades contradictòries i sorprenents. Les arts del circ, treballades alternativament amb energia, dolçor i autoironia, es barregen amb la música en directe i amb la dansa en aquest espectacle ple de poesia i humor. 

Edat recomanada: a partir de 4 anys

Crítica: Capas

29/11/2015

Sortir de l'armari... i tornar-hi a entrar

per Andreu Sotorra

Si els de la multinacional IKEA sabessin com és de fàcil desmuntar un armari, de segur que llogarien els de la Companyia "eia" de Circ perquè fessin serveis a domicili. Perquè l'important d'un armari, i del circ, no és com es munta sense que sobri cap peça, sinó com es desmunta per arribar a la síntesi de l'esperit tradicional de la pista.

I això és el que fan els cinc integrants de la Companyia de Circ "eia" amb aquest espectacle que ha girat per una dotzena de països des de fa quatre anys i que, després de rebre premis de casa com el Ciutat de Barcelona i el Zirkòlika, acaben el seu recorregut al Teatre Nacional de Catalunya en programació familiar.

La clau de l'espectacle de circ 'Capas' és la seva frescor i la seva naturalitat. És a dir, que tot sembla que passi per atzar, que tot sembla que s'improvisi, que tot sembla que mai no acabi de començar de debò, que sembla que sigui un miniconcert de rock amb guitarra elèctrica i bateria inclosa —música original de tres dels artistes del grup—, i que a vegades sembla que sigui una peça de dansa poètica —la coreògrafa és Francesca Lissia, d'origen de Sardenya, on "eia" vol dir simplement "sí"—, però també un xou de clowns amb patacades incloses i un repertori extraordinari de jocs acrobàtics que tenen com a trapezi central l'armari en qüestió, un attrezzo únic que es converteix en una mena de protagonista més. (...)