Contes del cel

informació obraCompanyia:
Xirriquiteula Teatre
Intèrprets:
Rut Bertran i Marc Brualla
Escenografia:
Iolanda Llansó
Vestuari:
Iolanda Llansó
Composició musical:
David Pérez
Il·luminació:
Daniel Carreras
Sinopsi:

XIRRIQUITEULA TEATRE us proposa un espectacle que el puguin gaudir nens i nenes a partir de tres anys. Una proposta amb músiques i cançons escrites i arranjades especialment per a aquesta producció. Un espectacle d'actors i manipulacions, on els elements i els titelles de grand dimensions capten l'atenció del públic per endinsar-nos en les diferents històries.

Els actors viuen i escenificaran tres contes. Tots ells tenen en comú "el cel". Els seus protagonistes són un núvol que no sap on anar a ploure, una lluna juganera i coqueta que vol ser tastada per els animals i un sol que ha decidit fer festa i no sortir a il·luminar i escalfar la terra.

Crítica: Contes del cel

10/04/2014

UN ESPECTACLE IDEAL PER GAUDIR EN FAMILIA

per Ferran Baile

Un núvol que no sap on anar a ploure, una lluna juganera i coqueta, un sol que ha decidit fer festa i no sortir a il.luminar la terra. No us perdeu aquest deliciós espectacle, ideal per veure en família. Utilitzant tècniques teatrals (teatre de text i teatre gestual) i de manipulació d´objectes, els dos actors es van transformant en diversos personatges dins d´aquest tres imaginatius contes que tenen en comú el cel. Titelles de grans dimensions i músiques especialment composades per a l´espectacle.

Iolanda Llansó, co-fundadora del grup, signa la direcció, l´escenografia i el vestuari. L´il.luminació és de Daniel Carreras, altre dels co-fundadors. David Pérez es el compositor de la música.

Com a anècdota direm que Contes del cel va ser representat a Portugal en portuguès, Contes du Céu.

Xirriquiteula Teatre va néixer a Badalona l´any 1985. Ha estat una de les companyies més brillants i innovadores, adaptant clàssics com Cyrano de Bergerac, Faules o Els Contes de Grimm, i buscant nous camins expressius amb premiats espectacles com Papirus (sense paraules), A tempo! o aquests Contes del Cel, que va ser premiat a Feten-2002, a la millor direcció. També han treballat amb éxit l´espectacle de carrer amb diversos muntatges dels que destaquen el musical Residuals Gurus i les seves espectaculars Girafes, que ja han viatjat per quatre continents.

Més informació a www.xirriquiteula.com

text : ferranbaile@gmail.com