Correction

Teatre | Dansa

informació obraEstrena:
Estrena a FiraTàrrega 2014
Companyia:
Cia VerTeDance (República Txeca)
Autoria:
VerTeDance
Direcció:
Jirí Havelka
Coreografia:
Veronika Kotlíková, Tereza Ondrová, Martina Hajdyla Lacová, Karolína Hejnová, Robo Nižník, Jaro Ondruš, Petr Opavský
Escenografia:
Dáda Nemecek
Vestuari:
Dáda Nemecek
Il·luminació:
Katarína Duricová
Composició musical:
Clarinet Factory live
Sinopsi:

Companyia txeca de dansa contemporània que, amb aquesta peça, ha rebut el Dance Piece of the Year 2014 al seu país. Una coreografia que parla sobre la llibertat i sobre la manca de llibertat, la reclusió, la predeterminació i sobre la nostra capacitat per prendre decisions, per apassionar-nos i per creure en alguna cosa.

Crítica: Correction

14/09/2014

Ballar sense moure els peus

per Núria Cañamares

Es pot ballar sense moure el peus ni un sol mil·límetre? Lluny de trobar-hi una limitació, a ‘Correction’ 7 ballarins txecs experimenten aquest immobilisme des del descobriment fins a l’adaptació. Situats l’un al costat de l’altre, de punta a punta de l’escenari en paral·lel al pati de butaques, posen cos a desequilibris impossibles i lluites contra l’arrelament. En aquesta contesa tant trobaran una mà amiga que els ajudarà a mantenir-se dempeus, com una altra que els farà caure. Sols i en grup passaran pels diferents episodis que suposa l’acceptació d’una situació no buscada: el rebuig, les pors, la resignació...

A banda d’un treball físic digne d’elogi, l’ambient de llum i so, la interpretació amb vis còmica dels ballarins i l’element poètic que representa el vuitè parell de sabates –aquestes, deshabitades– confereixen a l’espectacle un nivell superior d’altesa. Inexplicablement, però, són comptades les coreografies conjuntes que, això sí, quan es donen, produeixen un efecte de massa i uníson d’èxtasi.

Una proposta de dansa contemporània interessant i agradablement entenedora que llença arengues per tirar endavant si realment es desitja fer-ho.