Diagnòstic: Hamlet

Teatre | Nous formats

informació obra


Miguel Gallardo és un manipulador de titelles de mida natural. Ell també intervé com un personatge més de l'escena. Ja va captivar el seu treball anterior, "Don Juan. Memoria amarga de mi" presentat a Tàrrega, Temporada Alta i la Sala Beckett.

Direcció:
María Castillo
Intèrprets:
Miquel Gallardo
Autoria:
Miquel Gallardo (Text), Martí Doy (Construcció de titelles)
Escenografia:
Xavier Erra
Vestuari:
Rosa Soler
Il·luminació:
Miquel Gallardo, Xavier Muñoz
So:
Miquel Gallardo (espai sonor)
Vídeo:
Marco Domenichetti (Disseny de projeccions)
Producció:
Companyia Pelmànec
Sinopsi:

Qui vol ser Hamlet? A pocs ens agradaria intercanviar la nostra vida amb un personatge d’una tragèdia de Shakespeare. En general, tenen un final poc envejable. Tanmateix, la sensació de no tenir control sobre les nostres vides, l’obligada presa de  ecisions, el pes de la responsabilitat, les pressions contínues, poden portar-nos a preferir la seguretat de la pitjor de les ficcions a la incertesa real. Ja se sap: val més boig conegut, que savi per conèixer. Max vol ser Hamlet. Vol que Shakespeare decideixi per ell, parli per ell, l’alliberi del seu dolor i de la seva por a través de les paraules d’un dels seus personatges més complexes. Per això, dia rere dia, recrea la il·lusió de la vida com un director d’escena, anima i controla els seus malsons com un titellaire. Però el cervell és pervers i ens enfronta tard o d’hora amb la gran veritat: la vida és incertesa.

Crítica: Diagnòstic: Hamlet

09/06/2013

Sense Títol (Crítica amb títol a la web, importada de l'antiga base de dades)

per Jordi Bordes

Hamlet sota la pulsió adolescent. Miguel Gallardo és un manipulador d'objectes i actor. Els seus personages, de mida natural miren amb profunditat dolorosa, a voltes, o amb una desinhibició envejable. La mare de Hamlet pren la cara de les senyoretes d'Avinyó. Les espatlles de Hamlet són caigudes, vençut, s'amaga a l'armari i, des de dins, construeix un refugi que és alhora una presó. Ofèlia és una dona vençuda. No té cap trumfo a les cartes. En aquest espai, hi apareix el psicòleg, interpretat per Gallardo. Un home que vol ajudar però que va mostrant, a mida que avança, com el seu costat fosc és inabastable. Molt bon treball i molt recomanable per a edats adolescents que, habitualment, tenen un cert rebuig als escenaris tot i ser el lloc ideal per posar a prova la seva maduresa. Per aprendre de les vivències (fictícies) dels altres.