Dos familias

informació obraIntèrprets:
Pau Sastre, Eduardo Telletxea
Direcció:
Sergio Arróspide
Companyia:
Cia. Sara Cano
Coreografia:
Sara Cano
Sinopsi:

El Miquel ha recuperat les regnes de las seva vida i, amb elles, la custòdia del seu fill biològic.

El nen, al qual gairebé no coneix i al que va perdre només néixer pel seu problema amb les drogues i l’alcohol, ha viscut fins ara amb la Cristina i el Marcos, els pares d’acollida, que reben una dura estocada quan s’assabenten que el temps s’ha acabat i el nen ha de marxar de casa…

El Miquel li deu al nen una vida sencera, tota una vida per davant; la Cristina i el Marcos, la possibilitat de continuar amb la vida que han viscut junts fins ara.

Dues vides diferents. Dos punts de vista diferents. Una trobada necessària.

Recomanada a partir de 13 anys

Crítica: Dos familias

06/02/2017

Excel·lents rèpliques d'un teatre d'alt contingut emocional

per Jordi Bordes

La paraula i els personatges. La capacitat d'empatitzar amb cada un dels dos punts, aparentment antagònics: Per una banda, hi ha la parella que ha cuidat un nen dos anys; per una altra, el pare biològic i maldestre que el vol recuperar. L'autor, José Pascual Abellán, i el director, Sergio Arróspide, mantenen dos actors fora de l'escena: el fill i també el treballador social. Així,el conflicte és entre uns adults que estimen i que es rebel·len a la societat (sigui perquè l'havia rebutjat o bé perquè, ara, li pren un bé molt preuat). 

Amb una senzillesa en quant a posada en escena, tot guanya pes a partir d'unes interpretacions que cusen una trama i uns perfils psicològics, sempre en evolució. Molt interessant és el comportament de la parella que si al principi ella equilibra la ràbia d'ell; després és ell el que actua amb serenor i dóna l'oportunitat a un nou capítol. L'emoció és amunt de tot, des de bon principi. És una obra que trenca el cor perquè hi ha molta veritat en els personatges. Molt recomanable per a tot tipus de públic jove i adult. Commou. És, segurament, el seu gran valor. Ho fa amb intel·ligència i una sensibilitat (qui hi vagi ho corroborarà) de l'alçada de l'Himalaia. Reconforten les coincidències: "davant del monstre de la por, no t'aturis, avança."

Trivial