Dunes

informació obraIntèrprets:
Montse Castellà, Laura Borràs, Adriana Segurado
Composició musical:
Montse Castellà
Autor:
diversos autors catalans
Direcció:
Sinopsi:

Literatura amb Laura Borràs, a partir d'una selecció de les postals literàries de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), diversos fils conductors i la música que aporta Montse Castellà. Un joc de veus entre elles dues i reccolzant-se en les lúcides mirades dels autors de casa, d'ahir, d'avui i de sempre.

Crítica: Dunes

28/05/2017

Un cabaret literari irrepetible

per Jordi Bordes

Tot un privilegi haver compartit les reflexions, sovint carregades d'ironia, arran d'algunes de les cites lúcides dels autors que la institució de les Lletres Catalanes ha immortalitzat amb l'edició d'unes postals suggerents. Laura Borràs en feia les relacions temàtiques sempre posant una reflexió sucosa i, quan no, cedint protagonisme a la música amb les adaptacions de Montse Castellà. L'acció (en què van sumar-se moltes accions irrepetibles, secrets confessats a la vora de l'aparador de la llibreria Bassa. 

A molts pocs metres, el riu navegava impertorbable. L'aigua sempre és nova, apropant-de al delta. També l'acció de Castellà/Borràs és irrepetible. Si mai ho repeteixen, segur que hi haurà la complicitat entre les dues intèrprets, compartint els moments d'èxtasi de la "furgo" carretera amunt i avall, en un aparador per a un grup de privilegiats. La sebnsació de festa es absoluta. La voluntat generosa de deixar la mandra (per reordenar la botiga i donar cabuda al públic) però també d'abandonar la vergonya i mostrar-se espontànies, directes (per despreocupar-se de si l'afinació és del tot correcte). 

Un exercici molt senzill i molt eficaç. Que desperta l'interès a conèixer més sobre le sobres d'aquests autors. Pensaments profunds, poètics, profètics, irònics, mundans que desperten la curiositat i que donan ganes d'apuntar-s'hi, de sumar-se al recital, de tastar de la fruta desconeguda.